Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 16 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Bij Mr. Blou I Love You in Amsterdam haal je de lekkerste falafel wraps van de stad

Als je langs de Elandgracht in Amsterdam fietst, maak dan even een pitstop bij Mr. Blou I Love You. Dit kraampje is namelijk een onontdekt pareltje in het Amsterdamse streetfood-wezen. Hier staat een voormalig Michelin-chef die volgens velen de lekkerste falafel wraps van Amsterdam maakt.

Mr. Blou I Love You voor de lekkerste falafel in Amsterdam

Mr. Blou himself, een voormalig Michelin-chef die werkte voor o.a. Bridges* en het Okura Hotel**, heeft er duidelijk lol in. Hij opende zijn kiosk in oktober 2017 vanuit de overtuiging dat goed eten voor iedereen beschikbaar moet zijn.

Daarnaast miste hij in de restaurantkeuken een stukje persoonlijk contact met mensen. En Mr. Blou – of Faycal Souid zoals hij eigenlijk heet – vindt daarnaast ook dat je elke dag datgene zou moeten doen dat je gelukkig maakt. En dus staat hij nu breed glimlachend in zijn kiosk op de Elandsgracht.

Mr. Blou I Love You falafel wrap
Bron: Mr. Blou I Love You

Bij Mr. Blou eet je falafel wraps en sous-vide gegaarde kip

Wat kun je dan zoal halen bij Mr. Blou I Love You? Biologisch eten, waarvan sowieso de meeste ingrediënten van lokale telers afkomstig zijn. Zo schenkt Mr. Blou koffie van Sixty One Coffee, uit de Kinkerstraat. Haal er een lekker stuk cake bij of ga meteen voor zo’n heerlijke wrap met falafel of kip (die Mr. Blou trouwens urenlang sous-vide gaart). Goddelijk met kokoswater uit een verse kokosnoot erbij.

En lunch je graag met salades? Dan val je bij Mr. Blou met je neus in de hummus. Je mag er zelf je salade samenstellen aan het saladebuffet. Mede daarom is het ook zo’n fijne hotspot voor vegans.

Op naar de Elandsgracht in Amsterdam!

Mr. Blou I Love You opent de luiken van dinsdag t/m zaterdag, tussen 11:00 en 20:00 uur. Je kunt er dus ontbijt, lunch en diner afhalen. Zin om even te blijven hangen? Strijk voor de kiosk neer op de schapenvachtjes die Mr. Blou voor je heeft neergelegd.

Mr. Blou I Love You

Elandsgracht 150
1016 VC, Amsterdam 

Meer vegetarisch eten in Amsterdam

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.