Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Video's 19 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Video: Jamie Oliver maakt vegetarische stroganoff met paddenstoelen

Jamie Oliver’s VEG is inmiddels geen onbekende meer voor ons. Zijn boek staat vol met superlekkere vega en vegan recepten, zoals een vegetarische stroganoff die hij in deze video bereidt. De hamvraag die Jamie in de video beantwoordt is: hoe krijg je zoveel mogelijk smaak uit de paddenstoelen?

How to Make Mushroom Stroganoff | Jamie Oliver | VEG

This is a cracking little recipe from Jamie’s brand new book VEG, which is definitely not just for vegetarians it’s one for the meat eaters as well. The creamy, spiced Stroganoff is so tasty the you really aren’t going to miss the meat!! “Look at the Colours!!” Thanks for subscribing!

Jamie Oliver’s nieuwste boek VEG is een smakelijke smeltkroes van veggie gerechten uit de wereldkeuken. Één voorwaarde? De vega gerechten mogen in de verste verte niet inboeten op smaak. Het maken van dit boek werd zo ook een uitnodiging om een klassieke stroganoff met een vegetarische bril te benaderen.

De vegetarische stroganoff met paddenstoelen van Jamie Oliver

Waar een klassieke stroganoff veel smaak onttrekt uit het rundvlees, zal in deze vega versie extra hard moeten ingezet worden op het aroma van de paddenstoelen. Gelukkig zijn dat ware smaakbommen waarbij je het rundvlees al snel niet meer mist.

Jamie raadt aan om een paar verschillende soorten paddenstoelen (zoals oesterzwammen, cantharellen of klassieke bospaddenstoelen) te kopen en ze te snijden en/of scheuren in fijnere stukken. Vervolgens zit de truc ‘m in het aanbakken van de paddenstoelen zonder dat je vetstof gebruikt. Op die manier komt de nootachtige smaak op een natuurlijke manier vrij.

NEW recipe for you on my website from my brand new book Veg, this is my mushroom stroganoff. With crunchy cornichons, capers, parsley and a creamy whisky sauce…simply serve with fluffy rice and a sprinkle of paprika and you’re in for a treat. Ready to eat in only 20 minutes too! Recipe link in my bio guys, as well as the Amazon link to check out the book. #JamiesVeg

25.4k Likes, 246 Comments – Jamie Oliver (@jamieoliver) on Instagram: “NEW recipe for you on my website from my brand new book Veg, this is my mushroom stroganoff. With…”

 

Inzetten op smaak en textuur

Terwijl de paddenstoelen aan het dry-fryen zijn, is er tijd om rode ui en knoflook fijn te snijden. Voeg deze bij de paddenstoelen en kruid af met zout, peper en een scheutje olijfolie. Vervolgens is het tijd om een paar zoetzure cornichons en ingelegde uitjes fijn te snijden en ze samen met een handje kappertjes bij de pan te voegen. Dit zorgt voor een onmisbare zure crunch.

Dan rest er alleen nog de finishing touch waarin alle smaken echt maximaal tot leven zullen komen. Daarvoor gebruikt Jamie een snufje – in stroganoff onmisbaar – paprikapoeder, een handvol verse peterselie (fijngesneden, inclusief de steeltjes!), en een flinke scheut whisky om het geheel te flamberen. Tot slot nog een schep zure room et voilà: de vega stroganoff is klaar.

En we horen het’m zo graag zeggen: “When it’s delicious, it’s delicious! Veggie food should never be a compromise”.

Amen to that, Jamie.

Meer Jamie Oliver

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.