Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 23 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Video: voor deze Japanse soufflé pancakes staan mensen uren in de rij

Fluffy, fluffier, fluffiest: wat pannenkoeken betreft, winnen de Japanners het van iedereen met hun soufflé pancakes. Die zijn een soort kruising tussen een American pancake en een soufflé. Japan’s beroemdste hotspot voor deze fluffy sweet treat streek onlangs neer in New York en is nu al een dikke hit.

Japan’s Cult-Favorite Fluffy Pancakes Are Now In NYC | Line Around The Block

Flipper’s is the OG soufflé pancake in Japan, boasting a cult following throughout Asia. It’s finally made the move to the States, opening its first US outpost in Manhattan. With a pancake that takes 10 times as long to make as it does to eat, the line of customers waiting to try this delicacy stretches out the door.

 

Soufflé pancakes

Een tijdje terug schreven we al over Japanse pancakes, die druk bezig zijn om de wereld te veroveren. Australië, Hong Kong, Londen: ze zijn ineens overal. Maar de hype begon bij hotspot Flipper’s in Japan. Van daaruit werd Azië veroverd en nu is het de beurt aan New York. Dat gaat goed: elke dag staat er een meterslange rij voor de deur.

Wat maakt die soufflé pancakes van Flipper’s dan zo onweerstaanbaar? Nou, bijvoorbeeld dat hun pancakes de luchtigste ever zijn. Kiseki noemen ze ze ook wel, wat wordt vertaald als ‘wonder’. Want het zijn kleine wondertjes op je bord. En in je mond trouwens ook: waar ze langzaam wegsmelten.

Soufflé pancakes
Bron: Youtube

Eten met twee vorken

Soufflé pancakes worden gemaakt met héél veel eiwitten, maar die van Flipper’s worden ook nog eens zonder mal gebakken. Dat zou voor nóg meer luchtigheid zorgen. De pannenkoekjes worden gebakken en gestoomd tegelijk, op een bakplaat, onder een metalen deksel.

Omdat de soufflé pancakes zo luchtig zijn, wordt klanten aangeraden om ze met twee vorken te eten, in plaats van vork en mes. Zo gaat er niets van die luchtigheid verloren.

Flipper’s zit in de wijk Soho in New York. Mocht je liever dichtbij huis blijven, dan kun je ze ook zelf proberen te maken. Mara Grimm deelde daarvoor onlangs een recept in Het Parool.

Meer food trends:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.