Emma Bering
Emma Bering Video's 30 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Video: Jamie Oliver maakt rogan josh met aubergine

Onze favoriete chef is er weer met een heerlijk gerecht. Dit keer maakt hij aubergine rogan josh. Het is een super snel gerecht met weinig ingrediënten en kost relatief weinig moeite. Jamie Oliver weet weer perfect uit te leggen hoe je dit lekkere gerecht bereid.

Want wie is er nou niet dol op een goede groente curry?

Rogan josh met aubergine

Rogan josh met aubergine

Rogan josh is een curry die traditioneel wordt bereid met lamsvlees, yoghurt en scherpe kruiden. Je kunt Rogan Josh zelf maken met dit recept. Maar je kan Rogan Josh ook gewoon kopen in de supermarkt (je vindt het op de Oosterse afdeling). Jamie Oliver haalt het zelfs uit een potje van Pataks, een merk dat hier in Nederland ook te verkrijgen is.

Deze pasta gaat de pan in nadat de aubergines zijn gestoomd. Om de kruidenpasta wat meer kracht bij te zetten, gaan er ook wat gemalen pistachenoten en fijngehakte koriander takjes in.

Rogan josh met aubergine

Aubergine stomen

Jamie laat de aubergine dus eerst stomen. Hij snijdt een aubergine over de lengte door de helft, en zet er met een mes strepen in zodat de aubergine het vocht goed opneemt. Deze aubergines laat hij stomen in een koekenpan met een laag water totdat het water is verdampt. Daarna gaan de kruiden en tomaten erbij.

Het gehele gerecht gaat vervolgens voor 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius. Zorg er dus voor dat je een pan hebt die in de oven mag, of schep de boel even over naar een ovenschaal.

Serveer deze heerlijke groente curry met rijst of papadums en geniet. Happy days!

Aubergine Rogan Josh | Jamie Oliver | AD

What a brilliant way to celebrate the humble aubergine! Packed full of spices and flavour with the Patak’s Rogan Josh Paste, cooked so it’s soft and buttery, this is a recipe you really need to try. This is a paid ad by Patak’s.

Meer Jamie Oliver recepten?

Rogan josh met aubergine

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.