Video: dit zijn de beste broodjes van Florence en nu hebben we officieel trek

Bij Osteria All’antico Vinaio in het Italiaanse Florence maken ze broodjes die er zó waanzinnig goed uitzien, dat we het je niet kwalijk nemen als je nu per ongeluk een hap van je beeldscherm probeert te nemen. Deze zaak maakt de allerbeste broodjes van Florence. Deze video vertelt je waarom.

Why This Sandwich Shop Is Florence’s Most Legendary Street Eat | Legendary Eats

All’Antico Vinaio is a must-try when visiting Florence. The shop is in the heart of the city center, just minutes away from Piazza della Signoria. Sandwiches are made with a local bread called schiacciata. The shop has an endless selection of cold cuts, cheese, and homemade creams like the truffle cream and the artichoke cream.

De beste broodjes van Florence

Antico Vinaio zit er alweer een tijdje: al sinds de jaren ’60 om precies te zijn. Op een drukke dag komen er wel 700 hongerige Italianen (en toeristen) langs voor zo’n beroemd broodje.

Maar wat maakt de broodjes van deze zaak zo geliefd? Het begint allereerst met fantastisch brood. Bij Antico Vinaoi gebruiken ze schiacciata: een Italiaans breekbrood dat op het oog veel lijkt op focaccia. Maar laat dat de inwoners niet horen: volgens hen is het een typisch Florentijns product dat uniek is voor de stad.

De beste broodjes van Florence

Florentijnse salami, artisjokkencrème en aubergine

En die schiaccata worden bij deze broodjeszaak belegd met de lekkerste vullingen. De bestseller (en ook meteen het allereerste broodje dat hier ooit geserveerd werd) is de La Favolosa. Een broodje met sbriciolona (een Florentijnse salami), een crème van Pecorino, artisjokkencrème en een soort salsa van pittige aubergine.

Op het menu staan suggesties van de broodjeszaak, maar je kunt ook zelf de toppings voor je schiacciata uitzoeken, als je dat wilt.

Hier móét je toch een keertje geweest zijn? Je vindt Osteria All’antico Vinaio aan de Via dei Neri, 74 R in Florence, Italië. 

De lekkerste plekken om te eten in Florence:

Broodjes van Antico Vinaoi

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Video: dit zijn de beste broodjes van Florence en nu hebben we officieel trek
Sluiten