Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 9 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Winter is coming: laaf je aan Game of Thrones Oreo’s, Whisky en burgers

Je dacht je misschien volledig onder te kunnen dompelen in de lente, maar nee: winter is coming. Op je beeldscherm althans, want vanaf aanstaande maandag 15 april wordt het nieuwste en laatste seizoen van Game of Thrones (seizoen 8) uitgezonden. Om dat te vieren, worden er de lekkerste Game of Thrones-geïnspireerde voedselproducten uitgebracht. Van Oreo’s tot aan whisky.

Ben je klaar voor Game of Thrones seizoen 8? Schenk er een glaasje GoT Whisky bij in en neem er een GoT Oreo bij…

Game of Thrones Oreo's
Bron: OREO United States

Game of Thrones Oreo’s

Het gonsde al een tijdje over het internet: Oreo had een cryptische boodschap geplaatst op Instagram, betreffende GoT. En ja hoor: de Game of Thrones Oreo’s zijn inmiddels een feit. Niet alleen zitten de koekjes in een speciale verpakking, ze hebben allemaal ook nog eens het reliëf gekregen van de vier huizen van Westeros die strijden om de Iron Throne. Dus House Stark, House Lannister, House Targaryen (met driekoppige draak) en the Night King.

Helaas zijn de Oreo’s alleen te koop in Amerika, maar die hard fans kunnen de koekjes via Amazon.com bemachtigen. Trouwens ook heel cool: ze hebben in een video de opening credits van GoT nagebouwd met Oreo koekjes…

Oreo x Game of Thrones Title Sequence

The most epic cookies of all time are here. #GameOfCookies #ForTheThrone

Johnnie ‘White’ Walker

Wél in Nederland verkrijgbaar (halleluja) is de ‘White Walker’ whisky van Johnnie Walker. Alleen al geniaal vanwege die woordgrap, maar je serveert deze drank ook nog eens ijskoud uit de ijskast.

De Whisky wordt koud gefilterd tot 1,5 graden Celsius en bevat tonen van gekarameliseerde suiker en verse bessen.

Johnnie Walker White Walker
Bron: Johnnie Walker Nederland

Game of Thrones whisky

In navolging van de Johnnie Walker ‘White’ Walker zijn er ook nog eens 8 (!) limited edition Game of Thrones geïnspireerde Single Malt Whisky’s uitgebracht.

De acht verschillende scotches zijn allemaal gecombineerd met één van de huizen uit Westeros. Zo heeft House Stark bijvoorbeeld een Dalwhinnie Winter’s Frost om te proeven. En House Baratheon heeft een Royal Lochnagar die 12 jaar oud is. Binnen de collectie zijn er zes nieuwe liquids. De volledige collectie is te koop bij de drankenspeciaalzaak.

Game of Thrones whisky

Dracarys Burger bij Shake Shack

De beroemde burgerketen Shake Shack uit Amerika heeft wel iets héél bijzonders bedacht. Zij serveren een volledig Game of Thrones-menu met ondermeer een Dracarys Burger en een Dragonglass shake. De burger bevat een pittige saus, bacon en Monterey Jack-kaas. De shake is gemaakt met witte chocolade en munt, afgetopt met zwarte toffee (gelijkend op dragonglass).

Één kleine – of eigenlijk grote – catch: om dit menu te verkrijgen, dien je het in vloeiend Valyrian te bestellen. Oftewel: de fictieve voertaal in de serie. Gelukkig komt Shake Shack je tegemoet met een handleiding voor de uitspraak van hun menu-items. Dus bestel een Drakaro Parkliapos (spreek uit: druh-KAR-ro parr-klee-Ah-pos) als je trek hebt in de burger.

Benieuwd hoe het allemaal smaakt? Website Thrillist schreef een review.

Dracarys burger & Dragonglass shake #ForTheThrone. The double patty burger has a spicier Shack Sauce, plenty of bacon, & thin Monterey Jack slices. The minty white chocolate shake is yummy but my favorite part is the buttery toffee Dragonglass. @shakeshack x @gameofthrones menu reportedly only at the Madison Square Park location. #DracarysBurger #DragonglassShake #followmycrumbs

52 Likes, 3 Comments – follow my crumbs (@follow_my_crumbs) on Instagram: “Dracarys burger & Dragonglass shake #ForTheThrone. The double patty burger has a spicier Shack…”

Ook geinig:

Speciaal voor alle lefties: er zijn nu Oreo’s voor linkshandigen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.