Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 31 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

De Toko in Rotterdam (voorheen Toko Toorop): Indofood en buikspek

Ben je gek op Indonesisch eten? Saté ayam, rendang, ikan pedis, kroepoek, atjar en ga zo maar door? En heb je bovendien een grote liefde voor buikspek? Dan moet je naar De Toko in Rotterdam. Hier eet je de lekkerste Indische gerechten of neem je ze mee, voor thuis.

De Toko (voorheen Toko Toorop) is al even wereldberoemd in Rotterdam en omstreken, vanwege zijn genadeloos lekkere buikspek. In de stad kom je nog weleens ‘I love buikspek’-stickers tegen, die van deze hotspot afkomstig zijn. Met dat buikspek maken ze de lekkerste gerechten. Bijvoorbeeld steamed buns of geroosterd buikspek met ketjapsaus.

Toko Toorop
Bron: Toko Toorop

De Toko in Rotterdam

De Toko (toen nog onder de noemer Toko Toorop) werd ooit opgericht door Paul Toorop, die de liefde voor Indonesisch eten van zijn oma met de paplepel kreeg ingegoten. “Zondagmiddag vijf uur werd er bij Oma met een man of twaalf gegeten. Drie keer opscheppen was niet verplicht, maar het gebeurde altijd.”, aldus Paul. Inmiddels kookt Paul bij Calaboose: een hippe nieuwe Indonesische hotspot in Rotterdam.

Gelukkig is zijn zakenpartner Ed(ward) van Dalen gebleven. Hij runt de boel nu samen met Perry de Man. Je kent de kok misschien wel van het programma Wat eten we vandaag? op 24Kitchen, waarin hij samen met zijn Rotterdamse collega Job Pattinasarany (Fred) kookt.

En je mag hier dan authentieke Indonesische gerechten kunnen proeven: helemaal traditioneel is die keuken niet. Want Per & Ed zoeken graag de culinaire grenzen op. Zo testen ze nieuwe bereidingstechnieken en wagen ze zich aan populair street food. Zo kwam immers ook het befaamde buikspek tot stand.

De Toko Rotterdam
Bron: De Toko Rotterdam

Selamat makan

Wat valt er dan zoal te schaften bij De Toko? Krokante ajam cashew bijvoorbeeld. Indoburgers. Nasi goreng. Nasi rames. Of bami. Vergeet de saté ook niet, want hier kun je de echte saté kambing (de bekende saté van geit) ook krijgen.

En houd een plekje over in je buik, voor typische Indonesische snacks als risolles, pastei, lemper en spekkoek.

Het adres van De Toko Rotterdam:

Abraham Kuyperlaan 112B
3038 PE Rotterdam

De Toko is van dinsdag t/m zondag geopend tussen 17:00 en 21:00 uur, ook voor take-out.

Meer fijne restaurants in Rotterdam:

Well hello lovely! For the price of €2..

74 Likes, 8 Comments – DE TOKO (@detokorotterdam) on Instagram: “Well hello lovely! For the price of €2..”

We need to make more of these badboy’s, don’t you think?! #bun #bao #stickycrispychickeb

165 Likes, 6 Comments – DE TOKO (@detokorotterdam) on Instagram: “We need to make more of these badboy’s, don’t you think?! #bun #bao #stickycrispychickeb”

Just another day at the office.. #catering

78 Likes, 3 Comments – DE TOKO (@detokorotterdam) on Instagram: “Just another day at the office.. #catering”

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.