Toko Toorop in Rotterdam: Indofood en buikspek

Ben je gek op Indonesisch eten? Saté ayam, rendang, ikan pedis, kroepoek, atjar en ga zo maar door? En heb je bovendien een grote liefde voor buikspek? Dan moet je naar Toko Toorop in Rotterdam. Hier eet je de lekkerste Indische gerechten of neem je ze mee, voor thuis.

Toko Toorop is nu al wereldberoemd in Rotterdam en omstreken, vanwege zijn genadeloos lekkere buikspek. In de stad kom je nog weleens ‘I love buikspek’-stickers tegen, die van deze hotspot afkomstig zijn. Met dat buikspek maken ze de lekkerste gerechten. Bijvoorbeeld steamed buns of geroosterd buikspek met ketjapsaus.

Toko Toorop
Bron: Toko Toorop

Toko Toorop

De Toko wordt gerund door Paul Toorop, die de liefde voor Indonesisch eten van zijn oma met de paplepel kreeg ingegoten. “Zondagmiddag vijf uur werd er bij Oma met een man of twaalf gegeten. Drie keer opscheppen was niet verplicht, maar het gebeurde altijd.”, aldus Paul. Bij Toko Toorop probeert hij die gerechten en smaken uit zijn jeugd te evenaren.

Dat doet hij niet alleen, maar met zijn zakenpartner Ed(ward) van Dalen. En je mag hier dan authentieke Indonesische gerechten kunnen proeven: helemaal traditioneel is die keuken niet. Want Paul & Ed zoeken graag de culinaire grenzen op. Zo testen ze nieuwe bereidingstechnieken en wagen ze zich aan populair street food. Zo kwam ook het befaamde buikspek tot stand.

Toko Toorop

Selamat makan

Wat valt er dan zoal te schaften bij Toko Toorop? Krokante ajam cashew bijvoorbeeld. Indoburgers. Nasi goreng. Nasi rames. Of bami. Vergeet de saté ook niet, want hier kun je de echte saté kambing (de bekende saté van geit) ook krijgen.

En houd een plekje over in je buik, voor typische Indonesische snacks als risolles, pastei, lemper en spekkoek.

Toko Toorop

Toko Toorop is van dinsdag t/m zondag geopend tussen 16:00 en 21:00 uur, ook voor take-out.
 Abraham Kuyperlaan 112B
3038 PE Rotterdam

Well hello lovely! For the price of €2..

A post shared by Toko Toorop (@tokotoorop) on

We need to make more of these badboy's, don't you think?! #bun #bao #stickycrispychickeb

A post shared by Toko Toorop (@tokotoorop) on

Just another day at the office.. #catering

A post shared by Toko Toorop (@tokotoorop) on

Meer hotspots in Rotterdam

Reageer op artikel:
Toko Toorop in Rotterdam: Indofood en buikspek
Sluiten