Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Restaurants 24 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Een Thai in Rotterdam? Soi3 op de West-Kruiskade is het antwoord

Vraag een random Rotterdammer naar een goede Thai in Rotterdam en Soi3 zal het antwoord zijn. Niet gek, aangezien de Thai een menukaart vol heerlijke (pittige) gerechten heeft én je er ook nog ‘s heel leuk kunt zitten, nippend van je Thaise biertje. Waar niks mis mee is tijdens deze warme dagen. Ook wij zijn dol op Soi3 en vertellen je graag waarom.

Met een menukaart die je eerst een paar keer goed wilt doornemen voordat je een keuze maakt (want zoveel keus!), is Soi3 een fijne plek voor iedereen die van Aziatisch eten houdt. Van allerlei curry’s tot viskoekjes en gerechten met eend of kip, het menu is uitgebreid en voor de liefhebbers ook lekker pittig waar nodig.

Thais bij Soi3 in Rotterdam

De West-Kruiskade in Rotterdam staat bekend om de restaurants en eethuizen uit allerlei windstreken. Hoe je die precies vindt? Je loopt langs Ayla, slaat rechtsaf en het culinaire walhalla ligt aan je voeten. Restaurants als Soi3 (wat trouwens ‘derde steegje’ betekent in het Aziatisch, just so you know) zorgen ervoor dat je liefst elke week een bezoekje aan de levendige straat brengt.

The best Thai restaurant are the ones that smother you in creamy spicy curry. And you don’t even bothered what is going to happen to your a**hole the next day. #igersrotterdam #thaifood #flatlaystoday

65 Likes, 10 Comments – With a Pinch (@with_a_pinch) on Instagram: “The best Thai restaurant are the ones that smother you in creamy spicy curry. And you don’t even…”

We waren eigenlijk van plan om Oeigoers te eten, maar helaas was het helemaal vol ?. · · Gelukkig zijn er altijd nog genoeg andere tentjes in Rotterdam. En zo belandden we dus bij @thai_restaurant_soi3 ??. Want Thais is immers altijd een goed idee ?. · · Helaas heb ik niet alle gerechten onthouden, maar in ieder geval waren de verse lenterollen (€7,50) en de pad thai (€11,50) ?? weer om te smullen ?. · · · _______________________________________________________ #eatwithpei #igersrotterdam #rotterdamfood #rotterdam #rotterdamhotspots #rottergram #eteninrotterdam #lekkereten #uiteten #dinner #foodspotting #omnomnom #tastingtable #eatfamous #eeeeeats #forkyeah #eatstagram #foodgawker #foodgasm #foodism #foodphotography #foodporn #thaifood #thaiseten #padthai

69 Likes, 2 Comments – Pei ☺️? (@eatwithpei) on Instagram: “We waren eigenlijk van plan om Oeigoers te eten, maar helaas was het helemaal vol ?. · · Gelukkig…”

Pittig en niet prijzig

En de bovenstaande afbeelding is slechts één kleine weergave daarvan. Bij Soi3 vind je overheerlijke (en vullende!) Thaise specialiteiten voor een goede prijs.

De kaart is op zichzelf al lekker pittig – zoals je van een Thai kan verwachten – maar als het je niet pittig genoeg kan doet de keuken daar ook niet moeilijk over. Jij vraagt, de chef maakt pittig.

Massaman curry

De persoonlijke favoriet? De massaman curry. Een curry met kardamom, aardappels, uien en pinda’s. Niet té pittig, maar wel net lekker spicy en goed vullend. Alhoewel je voor het toetje altijd nog een gaatje moet overhouden, dus ga je niet te buiten.

Op de kaart vind je namelijk zwarte bonen in kleefrijst met zoete kokosmelk. Dat klinkt – als Hollander – misschien als een vreemd dessert, maar geloof ons: deze serveren ze niet voor niets.

Het terras is nu wel zo’n beetje ‘zomer-klaar’ ☀️⛱?

41 Likes, 5 Comments – Soi3 (@thai_restaurant_soi3) on Instagram: “Het terras is nu wel zo’n beetje ‘zomer-klaar’ ☀️⛱?”

Ook lekker: De leukste hotspot op Katendrecht in Rotterdam

Adres Soi3 Rotterdam

Je vindt Soi3 op de West-Kruiskade 63a in Rotterdam. Je kunt er elke dag van 17:30 tot 21:30 aanschuiven voor Thais, maar je kunt ook via Thuisbezorgd je bestelling plaatsen en thuis genieten van een pittige curry. Lekker makkelijk op de lazy days, zoals de aankomende warme dagen.

Meer hotspots in Rotterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.