Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 22 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

The New York Deli in Haarlem: Amerikaans comfort food

Ken je Katz’s Delicatessen uit New York nog (van die beruchte scène uit When Harry Met Sally)? Haarlem heeft nu zijn eigen versie van Katz’s. Want bij The New York Deli in Haarlem draait het helemaal om typisch New Yorkse specialiteiten. Hamburgers & fries, Reuben Sandwiches, milkshakes en flat iron steaks bijvoorbeeld.

American Dream

In New York struikel je over de deli’s: plekken waar je hapjes en maaltijden voor thuis kunt kopen, maar vaak ook ter plekke kunt eten. Meestal is de keuken een mix tussen Joods en Amerikaans. Je vindt er salami’s, pastrami’s, corned beef en matzo ball soep , to name a few.

The New York Deli in Haarlem is zo’n fijne plek in Nederland waar je je eventjes helemaal in New York waant. Eigenaar Fausto Albers is een echte Amerika-fan en maakte zijn American Dream al eerder waar toen hij de Louisiana Lobstershack opende, ook in Haarlem. The New York Deli is zijn tweede restaurant, waar je terechtkunt voor ontbijt, lunch, diner en alles daartussenin.

The New York Deli
Bron: The New York Deli

Comfort Food

Bij The New York Deli bestel je aan de balie en haal je daar even later ook zelf je maaltijd op. Er zijn hot sandwiches, cold sandwiches, salades en soepen, bagels en hot meals. Zo kun je hier een onvervalst Amerikaanse pastrami sandwich eten, een Reuben Sandwich of een Chili Dog bijvoorbeeld.

Maar ook matzeballensoep (Joodse soep met noodles en matzeballen), bagels met cream cheese en gerookte zalm, en frietjes, gebakken in eendenvet. En het wordt niet Joods-Amerikaanser dan met ‘chopped liver on toast’: gehakte kippenlever met ei, schmaltz (kippenvet) en ui, geserveerd op matze-crackers.

The New York Deli

Better than yours

Sla de afdeling ‘soda’s ook niet over: je kunt hier bijvoorbeeld root beer en cherry cola van Dr. Brown’s krijgen, maar ook Snapple, Amerikaanse speciaalbiertjes en Californische wijnen.

Ook echt even het vermelden waard is de milkshake van The New York Deli, die niet voor niets ‘Better than yours‘ heet…

The New York Deli

Je kunt hier van maandag t/m zondag terecht tussen 11:00 en 16:00. The New York Deli is op vrijdag en zaterdag zelfs geopend tot 23:00 uur.
Wagenweg 3

2012 NA Haarlem

frietjes in eendenvet / The New York Deli
pastrami sandwich / The New York Deli
The New York Deli
Bron: The New York Deli

Meer hotspots in Haarlem

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.