De geheimen van Katz’s; de beroemdste deli in New York

Katz’s is de allerberoemdste delicatessenzaak in New York. Niet alleen door de iconische orgasme-scène uit When Harry Met Sally maar vooral door de allerbeste broodjes. Het meest bestelde broodje is The Pastrami Sandwich, en vandaag doet Jake Dell van Katz’s de geheimen uit de doeken.

Katz’s bestaat al ruim 125 jaar, en Jake Dell is de vijfde generatie eigenaar. Hij vertelt in onderstaande video hoe de populaire pastrami sandwich wordt gemaakt.

12189583713_1f880ce989_z
Bron: Flickr

Weetjes:

– Bij Katz’s gaat er elke week bijna 7000 kilo pastrami doorheen. En soms zelfs meer. 7000 kilo! Er komen dan ook ongeveer 4000 mensen elke dag langs bij Katz’s.

– De pastrami (en alle andere vleessoorten bij Katz’s) wordt gepekeld en ligt gemiddeld 3 tot 4 weken in de ‘walk-in koelkast’ te rusten.

– Katz’s gebruikt een simpele pekel-oplossing met zout en een aantal geheime ingrediënten voor de pastrami. Later wordt de pastrami gerookt in een gigantische rookoven, waar honderden kilo’s vlees per keer in gaan.

katzs-deli-pastrami-cutting

– Na het roken, wordt de pastrami vier uur gekookt, en dan nog een halfuur gestoomd. Tenslotte wordt het vlees met de hand gesneden. Dat wordt niet gedaan door zomaar iemand; de vleessnijder wordt gezien als een ware kunstenaar.

Eigenaar Jake zegt: “We don’t just hire any schmuck off the street to be a cutter. You really gotta work your way up. You gotta start as a busboy, work in the kitchen…you gotta show that you really want it. You gotta show that you know the Katz’s way.”

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!