Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 26 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Hola quesadilla: Tabú in Leiden is heerlijk Latijns-Amerikaans

Ben jij gek op de smaken van Latijns-Amerika? Van Mexico tot Argentinië en van Uruguay tot Guatemala: je proeft het allemaal bij restaurant Tabú in Leiden. Voeg daar wat creatieve cocktails en kleurrijke muren aan toe et voilà: net alsof je op wereldreis bent om jezelf te ontdekken. Of gewoon om lekker te eten, natuurlijk.

Het restaurant opent haar deuren op maandag 19 november, in het pand waar eerder restaurant De Grote Beer zat.

Afbeelding van Latijns-Amerikaans restaurant Tabú Leiden 2

Het menu van Tabú in Leiden

Je kunt bij Tabú terecht voor zowel lunch als diner. Kies ‘s middags bijvoorbeeld voor een broodje met gegrilde steak met rode kool, chipotlemayonaise en chimichurri, een sandwich met maiskipfilet, Rocotopeper en mangochutney of een broodje met ‘pulled knolselderij’. Uiteraard zijn er ook ‘gewoon’ traditionele taco’s, quesadilla’s en verschillende salades.

Afbeelding van Latijns-Amerikaans restaurant Tabú Leiden 3
Afbeelding van Latijns-Amerikaans restaurant Tabú Leiden 4

‘s Avonds kun je onder andere kiezen voor Uruguayaanse steak, Argentijnse wilde gamba’s, geroosterde chorizo, spicy frietjes met jalapeño, empanada’s en in tequila gemarineerde pompoen. O ja, en nacho’s. Véél nacho’s.

De meeste gerechten zijn gewoon voor één persoon, maar geheel volgens de trends zijn er ook ‘sharing platters‘.

Afbeelding van Latijns-Amerikaans restaurant Tabú Leiden 5
Afbeelding van Latijns-Amerikaans restaurant Tabú Leiden 6

Sexy cocktails in een kleurrijk interieur

Volgens de eigenaren zelf geeft Tabú je een gevoel van ‘vrolijkheid, sexyness en hartelijkheid’. Die vrolijkheid kunnen we best aflezen aan het toffe interieur – elk hoekje is op een andere manier heel Zuid-Amerikaans ingericht, en er staan vitrinekasten met allerlei souvenirs – maar voor de sexyness moet er misschien een cocktail in de picture komen.

Gelukkig hebben ze die genoeg! Bestel een klassieke gin-tonic of een cocktail met bijvoorbeeld tequila of rum. Avondje zonder alcohol? Mocktails zijn er ook genoeg.

Het adres van Tabú in Leiden

Rembrandtstraat 27
2311 VV Leiden

Het restaurant is de hele week geopend vanaf 10 uur ‘s morgens; de keuken is open tot 23 uur. Reserveren? Dat kan op de website

Beeld: Roos Kralt

Meer restaurants in Leiden

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.