Redactie
Redactie Inspiratie 1 nov 2015
Leestijd: 2 minuten

WiFi & Wafels: dit zijn de beste hotspots om te werken in Leiden

In deze nieuwe rubriek op Culy.nl verzamelen we de beste plekjes door heel Nederland waar je urenlang met je laptop kunt zitten werken (of video’s bekijken, door recepten scrollen…). Voorwaarden zijn dat de WiFi gratis is, de koffie goed gezet en je er een keur aan heerlijkheden kunt bestellen om je maag mee te temmen. Na Amsterdam en Utrecht is vandaag Leiden aan de beurt. 

Lot en de Walvis

Een hotspot waar je de hele dag terecht kunt voor smakelijke hapjes en drankjes, met daarbij een prachtig verhaal over het ontstaan. Wat wil je nu nog meer? Maak kennis met Lot en de Walvis in de haven van Leiden.

Lot en de Walvis – Haven 1

Borgman en Borgman

De koffie is hier heerlijk (vooral de cappuccino), de prijzen zijn schappelijk en de bediening is erg gastvrij. Het brood komt van het Vlaamsch Broodhuys en wordt heerlijk ruim belegd. Ja, hier worden wij blij van!

Borgman en Borgman – Nieuwe Rijn 41

ROOS, taste & smile

ROOS, taste & smile is een gezellig tentje in Leiden dat dagelijks open is voor ontbijt, lunch en high tea’s. Van huisgemaakte granola tot taartjes en van soepen tot broodjes, je kunt hier de hele dag genieten zonder dat je iets te kort komt.

ROOS, taste & smile – Botermarkt 12

Bagels & beans

Klassiek, maar het blijft goed toeven bij Bagels & Beans. Bestel een van de sapjes (het frambozen-mangosap is favoriet), laat een heerlijke bagel voor je maken en snoep van de chocoladeboontjes.

Bagels & beans – Haarlemmerstraat 38 en Maarsmansteeg 8

Waag

Ruim 400 jaar geleden werd het gebouw gebruikt voor het wegen van handelswaren, maar onlangs is het helemaal gerenoveerd en is het een inspirerende plek geworden waar de deur de hele dag voor je open staat. Neem plaats onder de prachtige gewelven of in de imposante glazen aanbouw en je komt je dag zeker door. En o-ja, stiekem is de koffie ook heel goed, evenals de hapjes en andere drankjes!

Waag – Aalmarkt 21

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.