Redactie
Redactie Inspiratie 9 apr 2017
Leestijd: 3 minuten

Restaurants in Leiden: dit zijn de aller gezelligste plekjes!

Universiteiten, fantastische musea, mooie grachten en het Leids ontzet; Leiden is een culturele stad waar niet alleen een hoop te beleven is, maar waar je ook terecht kunt voor heerlijk eten. Deze Leidse restaurants mag je niet missen tijdens een dagje slenteren in de binnenstad

Van al dat cultuur snuiven, krijg je gegarandeerd trek. Gelukkig is er aan fijne lunchplekken en lekkere restaurants in Leiden geen gebrek. Dit zijn onze favorieten! Uit eten gaan in Leiden doe je bij deze restaurants:

Lot & de Walvis

In de haven van Leiden schuilt een bekende parel. Lot en de Walvis is een gezellig restaurant waar al het eten met ware liefde wordt gemaakt en geserveerd. De eigenaresse Lot heeft met haar busje de ‘De Walvis’ heel de wereld over gereisd. Van de mooiste baaien in Zuid-Afrika tot marktjes op Ibiza en van prachtige dorpjes in Italië tot het gastronomische Zuid-Frankrijk.

Al deze plekken gebruikt ze als inspiratie voor de menukaart. Een gevarieerd menu waar iedere soort eter terecht kan! Bij Lot en de Walvis kun je terecht voor een fijn ontbijt, een goede lunch en een heerlijk diner. Dit restaurant kon daarom niet ontbreken in ons lijstje van hotspots in Leiden!

Adres Lot & de Walvis
Haven 1
2312 MG Leiden

7 gezelligste hotspots in Leiden

Restaurant Crabbetje

Een welverdiende plek in onze lijst is het visrestaurant Crabbetje. Verse vis, schelp- en schaaldieren sieren het menu voor de kleine en groter eter. De chefs proeverij met dagverse vis is een absolute aanrader. Heerlijke Visgerechten staan uiteraard centraal, maar mocht er een vegetariër in het midden zijn, maakt de chef graag een vegetarische creatie.

Adres visrestaurant Crabbetje
St. Aagtenstraat 5
2312 CA Leiden

7 gezelligste hotspots in Leiden

Restaurant Waag

Heel lang geleden, zo’n 400 jaar geleden, werd Waag gebruikt voor het wegen van handelswaren. Nu is Waag een Leidse hotspots waar je kunt genieten van een stevige lunch en een goed diner! Er worden verschillende soorten vlees, vis en gevogelte bereidt, maar de kip die zowel op de Franse als Portugese manier wordt klaargemaakt staat centraal.

Het interieur bestaat uit warme kleuren, prachtige schilderijen en grote Perzische tapijten. De keuken staat in een extra serre, omdat er in het monumentale Waag geen keuken gebouwd kon worden. Het resultaat is een glazen aanbouw waar je kunt zitten met zicht op de grote keuken.

Waag
Aalmarkt 21
2311 EC Leiden

Restaurant The Bishop

Een ongedwongen sfeer en gerechten om je vingers bij af te likken! Het restaurant The Bishop behoort nog steeds tot een van onze favoriete Leidse hotspots. Aan keuze is er in ieder geval geen gebrek. Buikspek met ingelegde groenten, slakken met knoflook en Gruyère, Noordezeekrab met knolselderij, een prachtig stuk ribeye, tarbot of eendenborst in eigen jus: Bishop heeft het allemaal!

Op de kaart staan veel klassiekers met een twist. Zoals de steak tartare gemaakt van grof gedraaid kalfsvlees geserveerd met een kwarteleidooier. Vind je het moeilijk kiezen? Geen paniek! De keuken tovert graag een 3- of 4-gangenmenu vol verassingen in elkaar.

Adres The Bishop
Middelweg 7-9
2312 KE Leiden

7 gezelligste hotspots in Leiden

Restaurant La Diva

Het restaurant is klein, maar ontzettend fijn en straalt veel liefde voor de producten en gasten uit. En hoewel de gerechten van La Diva elke dag kunnen wisselen, staan de prijzen wel vast.

Zo betaal je €36,- voor 4 gangen en per extra gerecht komt er €8,- bij. Fijn is dat doordat ze zo flexibel zijn, je van tevoren kunt aangeven als je bepaalde producten liever niet eet. Zo kan je een volledig vegetarisch, vis- of vleesvrij menu krijgen.

Adres La Diva
Noordeinde 23
2311CA Leiden

7 gezelligste hotspots in Leiden

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.