Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 17 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Bij Timboektoe in Wijk aan Zee geniet je het hele jaar van eten aan zee

Het klinkt zo leuk eten op het strand – je eigen hapjes meenemen voor een picknick met uitzicht op de zee en het geluid van kabbelende golven op de achtergrond. Maar zand in je eten maakt dat hele plaatje een stuk minder romantisch. Daarom zijn we zo’n fan van strandpaviljoens; daar heb je praktisch hetzelfde idee, maar dan zonder alle ongemakken. Ook strandpaviljoen Timboektoe is daar een heerlijke plek voor.

Het strandpaviljoen in Wijk aan Zee (ja, er is meer dan Scheveningen) bestaat al sinds 1997. Twee fanatieke watersporters misten een plek waar ze goed konden ontspannen na hun surfsessies – en begonnen er toen zelf maar één.

Tien jaar later werd strandpaviljoen Timboektoe overgenomen door clubeigenaren, die ervoor zorgden dat Timboektoe nu ook regelmatig de plek is voor feesten in warme zomernachten.

Strandpaviljoen Timboektoe Wijk aan Zee
Bron: Timboektoe

Het menu van strandpaviljoen Timboektoe

Maar Timboektoe is nog steeds meer dan een club: je kunt er terecht voor ontbijt, lunch en diner. De strandtent is in het bezit van het Green Key Goud-duurzaamheidskeurmerk, wat betekent dat er zo veel mogelijk gebruik wordt gemaakt van duurzame lokale producten – en er naast vlees en vis ook een behoorlijk goed vega(n) aanbod is.

Voor ieder wat wils, dus! Start je dag met een simpele croissant of toch een hipster açai bowl en lunch met een broodje kroket of toch met een salade of poké bowl. ‘s Avonds kun je bijvoorbeeld kiezen voor de vis van de week, een warme curry of een vegan quiche.

Wij vinden het vooral leuk dat Timboektoe zijn eigen limoncello maakt én dat je er zelfs een stuk crack pie kunt eten.

Afbeelding van strandpaviljoen Timboektoe Wijk aan Zee 3

Borrelen aan het strand

Ook de borrelkaart bij strandpaviljoen is heerlijk uitgebreid. Wat dacht je van mosselen uit de oven, nacho’s met guacamole, Thai green curry bitterballen of samosa’s met sirachayoghurtdip? Kies iets van de kaart vol bier, wijn en fris, en je vermaakt je wel een tijdje. En heb je toch meer zin in zoet gebak, dan kan dat natuurlijk ook – en combineer je het gewoon met koffie met een scheutje drank erin.

En o ja, het strandpaviljoen is 365 dagen per jaar geopend. In de winter kun je immers ook prima van het strand genieten, maar dan met een warme chocomelk voor je neus.

Zelfgemaakte limoncello bij Timboektoe
Bron: Timboektoe

Het adres van strandpaviljoen Timboektoe

Reyndersweg 1
1951 LA Velsen-Noord

Timboektoe is in de zomer dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur geopend. Vanaf oktober kun je er van maandag t/m zonderdag terecht van 10.00 tot 17.00 uur en van vrijdag t/m zondag van 10.00 tot 22.00 uur. Reserveren doe je op de site.

Meer toffe strandtenten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.