Redactie
Redactie Inspiratie 15 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

Culy’s favoriete restaurants aan het Nederlandse strand

Met je voeten in het zand, genieten van een niet al te ingewikkeld maaltje, een lekkere cocktail en de zon aan de hemel. Hoewel Nederland niet bepaald bekend staat als een zonnig land, hebben we wel een kustlijn om van te genieten met de nodige beach clubs en restaurants. Maar waar eet je nu het lekkerst? 

Ubuntu Beach

Alleen al door een kijkje op de website van Ubuntu Beach in Zandvoort waan je je in een hemelse wereld, precies zoals je die had voorgesteld. De beach club zelf kent veel wit, hout, lekkere muziek en een goed gevoel voor zowel interieur als eten stralen je tegemoet.

Naast dat de sfeer onwijs relaxt is, is de bediening om over naar huis te schrijven. Niet alleen zijn de jongens en meiden vriendelijk, ze werken zo gestructureerd dat je amper hoeft te wachten op je drankje en ze zien het gelijk als je iets wil bestellen.

De menukaart is uitgebreid en de mixed starter als voorgerecht is echt een aanrader. Wel liggen de prijzen hier wat hoger en zijn zeker de extra’s zoals een extra portie friet of een toetje relatief duur.

Ubuntu Beach
Boulevard Paulus Loot 1 – Zandvoort

Tijn Akersloot

365 dagen per jaar open, een prachtige locatie, lekker eten en sympathieke bediening. Dat vind je niet vaak meer, maar bij Tijn Akersloot in Zandvoort aan Zee ben je daarvoor aan het juiste adres.

Het restaurant is gehuisvest in een prachtige vrijstaande villa pal op het strand, met een heerlijk terras in de zon. Tip: geniet van één van de pizza’s, die komen regelrecht uit de prachtige houtoven.

Tijn Akersloot
Boulevard Paulus Loot 1 – Zandvoort

Beachclub Indigo

Ook Den Haag en omstreken kent een aantal fijne zaken met uitzicht op zee, maar onze favoriet is toch echt Indigo. De sfeer is hier ongedwongen en het eten mag er zeker wezen. Op de kaart staan lekkere broodjes, salades, warme gerechten en vooral ook een keur aan goddelijk ogende burgers.

Beachclub Indigo
Zwarte Pad 65 – Den Haag 

The spot

The Spot is waarschijnlijk de goedkoopste in deze lijst, maar de kleinere prijzen doen zeker niet onder voor de kwaliteit. Daarnaast is dit de ideale plek voor watersporters. Zo organiseren ze bijvoorbeeld lessen in onder andere SUP, kite- en golfsurfen.

The Spot
Boulevard Barnaart 23-A – Zandvoort

Beachhouse 25

Helemaal in het Zuiden van Zeeland in Breskens ligt Beachhouse 25. De prijzen liggen hier net iets hoger dan bij de gemiddelde strandtent, maar dat is het zeker waard. De kaart is uitgebreid met verschillende klassiekers als garnalenkroketjes, een goede steak of vissoep.

Het is een grote, luxe zaak waar je zowel in de zomer als de winter kunt genieten van de prachtige Zeeuwse kust en lekkere hapjes. Daarnaast worden er ook regelmatig feesten georganiseerd.

Beachhouse 25
Walendijk 9, Breskens

Heb jij nog tips? Laat het ons weten! 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.