Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 23 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

Ajuma: verstopte strandtent in Zandvoort

Ajuma is een heerlijke strandtent – met dito interieur – in Zandvoort. Het zit een beetje verstopt en dat maakt dit pareltje nou juist zo leuk. Ook bijzonder: ze serveren hier niet de geijkte fish & chips, maar Aziatisch eten.

Waar de boulevard van Zandvoort stopt, gaan de strandtenten nog even door. Zuidstrand heet dat gedeelte.

In dat rijtje zit ook Ajuma. Je loopt of rijdt hier dan ook niet zo snel langs. Toch is het dus dubbel en dwars de moeite waard om eventjes voorbij de boulevard te kijken. Het is hier namelijk héél goed toeven.

Ajuma

Aziatische bites

Je herkent de strandtent al aan de Torii (Japanse poort). Die zet meteen de toon voor de gerechten die je hier eet: allemaal Aziatisch. Plof neer op een loungebank en bestel hier bijvoorbeeld een mixed platter met Aziatische bites als oesters, sashimi en edamame. Lekker met een wijntje erbij.

Ga voor bao’s. Tataki beef met ponzu, gember, rettich en shiso. Salade met kimchi-tonijn. Of lekkere pad thai met garnalen.

Ook heel lekker: elke maandag organiseren ze Amazing Mondays. Topchefs van verschillende restaurants uit de regio zijn te gast en nemen hun intrek in de keuken van de strandtent. Zo werd er al gekookt door restaurant Duin & Kruidberg en restaurant Daalder.

Naast lekker chillen en eten kun je hier ook een yogasessie volgen of een massage nemen.

Ajuma

Ajuma & Madame Jeanette

Tip: op een half uurtje lopen ligt Madama Jeanette: een superleuk strandhuisje, helemaal in dezelfde (Aziatische) sfeer, waar je kunt overnachten.

Ajuma is elke dag geopend van 09:00 tot 00:00 uur.

Ajuma
ajuma
Bron: Ajuma

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.