Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 11 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Stazione Pazzo: puur Italiaans eten in het stationsgebouw van Soestduinen

Da’s best bijzonder, voor een Italiaans restaurant: Stazione Pazzo serveert zowel voor de lunch als ‘s avonds een 2 of 3 gangen menu. Dat betekent dat je hier het lekkerste van de chef krijgt voorgeschoteld. Gasten noemen het ook wel een verborgen Italiaanse parel, in Soestduinen.

De chef van Stazione Pazzo, Guilio Iadarola, maakte diverse sterrenkeukens onveilig, voordat hij in Soestduinen terechtkwam. Bijvoorbeeld De Lindenhof in Giethoorn en Giorgio Locatelli in Londen. Bij Stazione kookt hij zo puur mogelijk Italiaans, met de mooiste ingrediënten die hij in handen kan krijgen. Zowel uit Italië als uit de buurt.

Het restaurant is gehuisvest in het oude stationsgebouw van Soestduinen. En daar refereert de naam ook aan: Statione Pazzo betekent ‘het gekke station’ in het Italiaans.

Stazione Pazzo
Bron: Stazione Pazzo

Het menu van Stazione Pazzo

Bij Stazione Pazzo eet je een menu van 2 of 3 gangen (respectievelijk € 31,- en € 39,- euro). Traditioneel en klassiek, maar wel op niveau. Denk bijvoorbeeld aan carpaccio polpo e pomodori, dus carpaccio van octopus. Of agnello (lam) con gremolata. En er is ook lekkers in de vorm van focaccia pugliese (focaccia met aardappel), zelf ingelegde olijven en goddelijke antipasti.

Toe kun je natuurlijk tiramisu op je bordje aantreffen (die nu al behoorlijk legendarisch is…), maar bijvoorbeeld ook peer met frangipane en amaretto roomijs of schiacatta: Toscaans flatbread met gedroogde druiven, mascarpone en sinaasappel. Mangiare!

Stazione Pazzo is elke week geopend van dinsdag t/m zondag. Reserveren kan online.

Het adres van Stazione Pazzo:

De Beaufortlaan 1
3768 MJ Soestduinen

Meer hotspots in de provincie Utrecht:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.