Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 10 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… culinair smørrebrød bij Aamanns 1921 in Kopenhagen

Ga je naar Kopenhagen en wil je écht lekker lunchen in Deense stijl? Dan moet je naar Aamanns 1921. Hier eet je fantastisch culinair smørrebrød met lokale, Deense ingrediënten.

Aamanns 1921

Culy was onlangs in Kopenhagen om de dropfabriek van Lakrids te bezoeken. Voorafgaand daaraan lunchten we bij Aamanns 1921: een ontzettend leuke, sympathieke hotspot in het centrum van Kopenhagen. Hier aten we de állerlekkerste smørrebrød ooit.

Aamanns Kopenhagen

Culinaire smørrebrød

Je kent smørrebrød of smörrebröd vast wel als die tikkeltje klassieke Scandinavische lekkernij. Het wordt vaak gemaakt van roggebrood en rijkelijk belegd met frisse ingrediënten. Klassieke combinaties zijn bijvoorbeeld rosbief, mierikswortel en sla of haring, een gekookt eitje en ui. Bij Aamanns geven ze echter een culinaire twist aan deze Scandinavische traditie.

Zo gebruiken ze lokale ingrediënten die populair zijn geworden door de new nordic cuisine. Ze maken zelf heel veel ingrediënten in – van kruiden tot aan groente – en op de bar staan grote potten met bijvoorbeeld zelfgemaakte Vermouth.

Smørrebrød bij Aamanns Kopenhagen
Smørrebrød met haring bij Aamanns Kopenhagen

Drop en haring

Wij aten er bijvoorbeeld smørrebrød met gegrilde rosbief, remoulade met kerrie, verse geraspte mierikswortel en onion rings. En met gerookte zalm, groene aardbeien en drop poeder (van Lakrids natuurlijk – what else?). Of met nieuwe aardappels, gerookte mayonaise, gepekelde dennentoppen (!), ingemaakte ui en verse aardappelchips.

Het allerlekkerst was wat ons betreft het smørrebrød met haring, blokjes aardappel, radijs, ingelegde mosterdzaadjes en drop poeder van Lakrids. En het moet gezegd: het roggebrood van Aamanns is fantastisch. Dat wordt gemaakt van versgemalen rogge uit øland (een Zweeds eiland in de Oostzee) en tarwebloem van Hersley: de eigen steenmolen van Aamanns.

Aamanns is van maandag t/m zondag geopend tussen 11:00 en 20:00 uur. Het restaurant heeft ook een takeaway, waar je smørrebrød kunt halen om lekker in de stad of in het park op te eten. En check ook vooral de vestiging op Kopenhagen Airport!

Het adres van Aamanns 1921 in Kopenhagen:

Øster Farimagsgade 10
2100 Kopenhagen

Meer hotspots in Kopenhagen:

Smørrebrød met haring bij Aamanns Kopenhagen
Ingemaakte kruiden bij Aamanns
Hotspot: Aamanns Kopenhagen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.