Redactie
Redactie Recepten 29 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Franse appeltaart met frangipane

Op zijn bakblog RutgerBakt.nl deelt Rutger van den Broek zijn favoriete bakrecepten. Wij mogen elke maand een heerlijk recept van hem delen. Dit keer: een Franse appeltaart met frangipane!

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed er een samenhangend deeg van. Kneed vooral niet te lang. Zodra je een bal van het deeg kunt vormen is het goed. Verpak het deeg in plastic folie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een lage (quiche)vorm met een doorsnede van ongeveer 25 centimeter in met boter. Doe voor de vulling het amandelmeel, de boter, suiker, bloem, eieren, het zout en de citroenrasp in een kom en mix dit tot een egale massa.

Kneed het deeg nog kort door en rol dit vervolgens op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 3 á 4 millimeter dikte. Bekleed de bakvorm met het deeg en snijd de randen netjes af. Verdeel de amandelvulling over de bodem en bekleed dit vervolgens van buiten naar binnen met de appelpartjes, zodat er een roosvorm ontstaat. Meng de suiker met de kaneel en strooi dit over de appels. Bak de taart in 40 tot 50 minuten goudbruin en gaar.

Verwarm de abrikozenjam kort in een steelpannetje en bestrijk de appeltaart daarmee voor een mooie glans.

Tip: Om een mooie roos te vormen van de appelplakjes, moeten deze vooral voor het midden van de taart erg ver gebogen worden. Leg om dat gemakkelijker te maken de appelplakjes, die je voor het midden gebruikt, enkele minuten in kokend water, waardoor ze wat zachter worden. De appelplakjes zijn zo veel gemakkelijker te buigen en zijn zelfs op te rollen.

Franse appeltaart

Check gauw RutgerBakt.nl voor meer heerlijke recepten!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.