Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Restaurants 22 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Frontaal Little Bar in Utrecht is de nieuwe craft beer-hotspot

In het centrum van Utrecht, een paar honderd meter van de Neude, opende onlangs Frontaal Little Bar. Die kun je het beste omschrijven als een samensmelting twee werelden: Brouwerij Frontaal uit Breda en Little Beer Shop uit Utrecht. Het concept? Comfort food dat gematcht wordt aan bijzondere craft beers. En da’s een combinatie waar ons hart sneller van gaat kloppen.

Brouwerij Frontaal en Little Beer Shop

Zoals we zeiden vinden we de combinatie van Brouwerij Frontaal en Little Beer Shop een ontzettend leuke. Fred – eigenaar van Little Beer Shop die zo’n twee keer vallen verderop zit van de bar – mocht zichzelf al eerder eigenaar van de leukste bierwinkel van Utrecht noemen. En nu dus ook van de leukste bierbar in Utrecht, door de samenwerking aan te gaan met Brouwerij Frontaal.

Spannende bier-spijscombi’s

Bij Frontaal Little Bar (we geven toe: die naam is nog best een tongbreker af en toe) draait alles om bijzondere bier-spijscombi’s. En dat betekent dus niet een pilsje uit een groen flesje met een bitterbal uit een oranje doosje. Hier krijg je écht bijzondere biertjes ingeschonken (uit een van de 30 (!) taps aan de wand) met kwalitatieve snacks. Proef vooral de sliders en de Mac ‘n Cheese ballen waar Fred en de mannen van Frontaal zo trots op zijn.

Frontaal Little Bar Utrecht
Bron: Frontaal Little Bar

Extravagante borrelplanken en home made hotsauce

Het menu van de bar is veelbelovend. Hierop staan onder andere zeer extravagante borrelplanken, maar ook maakt de keukenbrigade onder leiding van chef Thomas Krijntjes bijvoorbeeld hun eigen hotsauce met daarin het biertje Juice Punch van Brouwerij Frontaal.

Alle gerechtjes worden met zorg bereid en producten zijn afkomstig van lokale (duurzame) leveranciers. Probeer ook de meatloaf!

Frontaal Little Bar Utrecht
Bron: Frontaal Little Bar

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd

De nieuwe Utrechtse hotspot zou eigenlijk in ‘t voorjaar al openen. De brouwerij en de biershop waren een crowdfunding gestart om zo hun gezamenlijke droom na te jagen. En nu is het dan eindelijk zo ver. Met behulp van verschillende investeerders (die zo allemaal een stukje Frontaal Little Bar zijn) konden de heren hun droom realiseren en daar zijn wij maar wat blij mee. Zo kunnen we hopelijk nog tijden genieten van die heerlijke Mac ‘n Cheese ballen.

Wil je Frontaal Little Bar bezoeken? Zeker doen! Ze zijn geopend van woensdag tot en met zondag tussen 14:00 en 23:00 uur. De bar wordt vast erg populair, dus je doet er goed aan van tevoren een plekkie te reserveren.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.