Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 6 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Vergeet de High Tea: Diego Buik komt met de High Slider (met mini burgers!)

Een high tea draait doorgaans om eindeloos gefrutsel om mini-sandwiches, mini-taartjes en andere delicate hapjes zo mooi mogelijk te presenteren. De Rotterdamse burgermeester (snap je ‘m?) Diego Buik gooit de knuppel in het hoenderhok en komt nu met een rebels alternatief: de High Slider.

Beste burger van Rotterdam

Burgerfans kennen Diego Buik natuurlijk allang. Want de chef van restaurant Diego’s Burgers in Rotterdam weet keer op keer te verbluffen met zijn burgercreaties. Zo kreeg hij ooit de prijs voor de ‘Beste burger van Rotterdam’.

Ook ontwikkelde hij de duurste hamburger ter wereld, waarmee hij een record vestigde. Ingrediënten: bladgoud, Japanse dry aged wagyu, Oosterschelde kreeft, foie gras, witte truffel en kaviaar. Mocht je je afvragen wie zoiets bestelt: restaurant Burgerhub in Saoedi-Arabië zette het vreselijk decadente broodje à € 2050,-  op de menukaart.

Geef een burger aan een dakloze op International Hamburger Day

High Slider Diego's
Bron: DIEGO'S

High Slider

Never a dull moment dus – en zo vond de chef het ook tijd om de volgens hem tikkie ingedutte high tea te voorzien van een “opwindende culinaire tegenhanger”. Dat werd de High Slider: een etagère gevuld met mini-hamburgers, oftewel sliders.

Die zijn er in drie smaken: de juicy beef slider, een variant met krokante kip en een veganistische variant. Om helemaal in hoge sferen te blijven, worden de burgers gepaired met champagne van wijnhuis Perrier-Jouët. Wij zeggen: zoek niet verder naar het ideale cadeau voor vaderdag.

Diego: “Eigenlijk vergeten mensen vaak hoe goed champagne bij burgers combineert. Zeker de champagne van Perrier-Jouet, met zijn fruitige afdronk, vormt een heerlijke smaaksymbiose met de boterige umamismaak van de burgers. De fijne bubbel maakt de smaakcombinatie compleet.”

High Slider Diego's
Bron: DIEGO'S

Drie verschillende burgers

We duiken nog even wat dieper in die burgers, want we zijn tenslotte Culy. Zo kun je op de klassieke beef burger dertig dagen gerijpt dry aged rund verwachten, bacon, cheddar en de signature burgersaus van DIEGO’s.

De krokante kipburger wordt dan weer afgemaakt met spicy ketchup, truffel, honing, geitenkaas en coleslaw. En dan hebben we nog de vegan burger: die wordt gemaakt van Beyond Meat, huisgemaakte kimchi en spicy mayo.

Overigens nog meer interessant vegan-nieuws: DIEGO’s heeft ook de eerste vegan smash burger van Nederland op de kaart staan.

De High Slider kost € 15,- en is vanaf 18 mei te bestellen bij restaurant DIEGO’s in Rotterdam

Trek in burgers gekregen? Probeer deze recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.