Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 22 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

De leukste culinaire adventskalenders van 2022

Adventskalenders zijn al-tijd leuk, maar helemaal als er zich achter elk deurtje een hapje of drankje verschuilt. Dan bedoelen we niet die kalenders met die standaard chocolaatjes van vroeger (die je na 2 december allemaal al op had), maar echt iets culinairs en vernieuwends. En daarom: de leukste culinaire adventskalenders van 2022.

Van eetbare cocktails tot alcoholvrij bier en van muesli tot marshmallows, ook dit jaar zit er voor iedereen weer een culinaire adventskalender tussen.

Kusmi Tea adventskalender

Theeleuten onder ons, dit is je moment! Kusmi thee ken je vast van die overheerlijke (losse) thee in die prachtige blikjes. Je kunt tal van deze smaken nu proeven via de adventskalender. Twee mini blikjes thee, 20 zakjes thee en nog twee thee accessoires: deze decembermaand zit jij er in ieder geval warm bij!

culinaire adventskalender kusmi
Bron: Kusmi Tea

> De Kusmi Tea adventskalender is nu te koop voor €38,90 via de website

Patisserie de Bijenkorf adventskalender

Dat de patissiers van de Bijenkorf verstand van zaken hebben, weten wij al jaren. Voor de brownies plannen we speciaal een bezoekje aan het warenhuis en dan hebben we ‘t nog niet eens gehad over die prachtige taarten en luxe bonbons. Goed nieuws: er is nu een culinaire adventskalender waar je die laatste twee gedurende 25 dagen in december kunt proeven. En van elke dag een bonbonnetje is nog nooit iemand minder geworden, toch?

culinaire adventskalender bijenkorf
Bron: De Bijenkorf

> De Patisserie de Bijenkorf adventskalender is nu te koop voor €39,95 via de website.

Tony’s Chocolonely adventskalender

Chocolade adventskalenders zijn jeugdsentiment alom. Waar we ‘t vroeger moesten doen met té zoete, misselijkmakende chocolade, is er tegenwoordig de luxe van een heuse Tony’s Chocolonely adventskalender. Dat is zelfs voor volwassenen gewoon een leuke culinaire adventskalender!

culinaire adventskalender
Bron: Tony's Chocolonely

> De Tony’s Chocolonely adventskalender is nu te koop voor €14,95 via de website

MyMuesli adventskalender

Ben je een echte fan van ontbijtjes? Dan is deze culinaire adventskalender vol met muesli iets voor jou. In de kalender zitten maar liefst dertien exclusieve mueslisoorten verstopt. En hoewel wij er stiekem om moeten lachen dat we enthousiast worden van een muesli-adventskalender, is er toch eigenlijk niets beter dan elke dag starten met een nieuw surprise ontbijtje.

culinaire adventskalender my muesli
Bron: My Muesli

> De MyMuesli adventskalender is nu te koop voor €54,90 via de website.

Waterdrop adventskalender

Misschien gaat er niet direct een belletje bij je rinkelen, maar Waterdrop was in 2022 een lucratieve business voor verschillende influencers. Daar zag je ‘t dan ook veel voorbij komen. Deze drops doe je namelijk in je drinkfles, beker of glas, waardoor je water een smaakje krijgt. Speciaal voor mensen die geen grote waterdrinkers zijn dus. De Waterdrop adventskalender is een nieuwkomer onder de adventskalenders en zorgt er dus mee voor dat je elke dag een flessie water drinkt. Mits je alle vakjes op tijd opent natuurlijk! Niet per se een op en top culinaire adventskalender, wél een vernieuwende en verantwoorde.

culinaire adventskalender waterdrop
Bron: Waterdrop

> De Waterdrop adventskalender is nu te koop voor €19,90 via de website.

Smith & Sinclair adventskalender

De decembermaand kan in sommige gevallen best een stressertje zijn. Waar ga je eten met kerst, wie nodig je uit, hoe zit ‘t met de cadeaus voor de goedheiligman en ga zo maar door. Maar wat de reden ook is, cocktails zijn altijd de oplossing. En dat is waar Smith & Sinclair om de hoek komen. Zij zijn de ontwikkelaars van de eetbare cocktails en hebben er nu 25 voor je in een adventskalender gestopt. Dat betekent dus iedere dag tot aan de kerst een cocktail. Verwar de cocktail gummies echter niet met je vitaminegummies ‘s ochtends. Of ook wel, ‘t is ten slotte december!

culinaire adventskalender smith & sinclair
Bron: Smith & Sinclair

> De Smith & Sinclair adventskalender is nu te koop voor €45,- via de website.

The Mallows adventskalender

Als er iets is waar wij op de Culy-redactie verknocht aan zijn, dan zijn het wel marshmallows. En dan vooral in bijzondere smaken. Tussen de culinaire adventskalenders is die van The Mallows er dan ook echt een naar ons hart. Aan de prijzige kant, maar dan heb je ook wat. Elke dag een nieuw soort marshmallow, gevuld met karamel. Of toch liever de variant met Belgische chocolade? Wordt nog lastig kiezen.

culinaire adventskalender the mallows
Bron: The Mallows

> De The Mallows adventskalender is nu te koop voor omgerekend zo’n €43,70 via de website.

De Onder Nul Punt Vijf adventskalender

December is niet bepaald de maand waarin alcohol geschuwd wordt. ”In januari stoppen we er toch weer mee”, klinkt het immers vaak. Maar waarom in december niet ook vaker wat minderen? In tegenstelling tot de eerder genoemde culinaire adventskalenders, is dit exemplaar alvast helemaal voorbereid op jouw goeie voornemens. Hier zitten namelijk allemaal drankjes in met een alcoholpercentage onder de nul punt vijf. Niks mis mee!

culinaire adventskalender onder nul punt vijf
Bron: Onder Nul Punt Vijf

> De Onder Nul Punt Vijf adventskalender is nu te koop voor €75,- via de website. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.