Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Dineren 25 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Chidóz in Utrecht: Mexicaans streetfood en een scala aan hot sauces

Goed Mexicaans eten is onweerstaanbaar. Maar het kan in Nederland nog best een uitdaging zijn om een toffe taco of een briljante burrito te vinden. Gelukkig kun je nu naar Chidóz in Utrecht voor Mexicaans streetfood in een modern jasje.

Make it legendary

Bij Chidóz zijn er burritos, bowls, salades, nachos, taco’s en zelfs triple taco’s. Ook tof: de double decker. Da’s een harde taco en een zachte taco inéén, waardoor je de perfecte combi hebt tussen knapperig en zacht.

Eten gaat hier snel: je kiest het soort gerecht dat je wil hebben (burrito, salade, taco), vervolgens de vulling (kip, varkensvlees, rundvlees, zoete aardappel, geitenkaas) en tot slot een legendarische topping, zoals ze die zelf noemen bij Chidóz. Van verse salsa verde (tomatillo’s en koriander) tot aan een loeihete saus van mango en habanero en een creamy chipotle mayo.

Je kunt je burrito verder nog vullen met ‘black power rice’, guacamole of geroosterde groente.

Chidóz Utrecht
Bron: Chidóz

Kakelvers

Het vlees bij Chidóz wordt elke dag slow cooked bereid (het staat gerust 20 uur op het fornuis) en er zijn zelfs verse huisgemaakte margaritas om de fiësta compleet te maken. Of neem er een ambachtelijke cola of biertje bij.

Ook mag je de nacho’s niet vergeten, die je ook kunt aankleden met vlees of een vervanger, zwarte bonen, pico de gallo en nog veel meer toppings.

Burn baby burn

Hou je bovendien erg van pittig, dan kun je daarna nog met je taco langs een counter met hot sauces (waarboven het bordje ‘make it burn’ hangt) om er een extra hete hap van te maken.

En ben je aan de bank gekluisterd, dan kun je je Mexicaanse feestmaal gewoon laten thuisbezorgen met Deliveroo, Thuisbezorgd.nl of Foodora.

Chidóz is van maandag t/m zondag geopend tot 22:00 uur.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.