Redactie
Redactie Inspiratie 3 sep 2016

Alles over tomatillo’s (en wat je ermee kan doen!)

De groene vruchten van de tomatillo groeien in een soort luchtballonnetje en zitten bomvol smaak. Wij laten je zien wat je er mee kan maken en waar je ze koopt. 

Tomatillo’s komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en zijn familie van de lampionplant én physalis, ook wel goudbes genoemd. Je herkent de vruchten aan hun papierachtige jasje dat groen tot geel kleurt.

De bes zelf kan groen, geel, rood-bruin, blauw of zelfs paars van kleur worden, terwijl het vruchtvlees meestal gelig oogt. De smaak verschilt van zoet tot zuur, en is vergelijkbaar met die van een kruisbes.

Vooral in Mexico en omliggende landen worden de groene vruchten veel gebruikt, waarbij salsa verde misschien wel het bekendste gerecht is. Ook zijn ze heerlijk bij een eitje (gebakken of in shakshuka), op een broodje, door guacamole, soepen, stoofjes én natuurlijk taco’s.

Op zoek naar inspiratie? Kijk dan hier. Je koop tomatillo’s bij de betere groenteboer of groothandel. 

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Alles over tomatillo’s (en wat je ermee kan doen!)
Sluiten