Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 25 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Deze noise-cancelling ramen-vork maskeert jouw geslurp

De noise-cancelling koptelefoon kende je vast al, maar de noise-cancelling ramen-vork is nieuw. Deze gadget maskeert het slurpende geluid dat je maakt als je ramen noodles naar binnen werkt. Het is een uitvinding van Nissin: een grote producent van instant ramen.

In Japan en veel andere Aziatische landen is het alom bekend dat je je ramen noodles met véél geslurp naar binnen werkt. Zelfs oud-president Obama moest eraan geloven, toen hij samen met Anthony Bourdain Vietnamese noodles at in Hanoi.

noise-cancelling ramen-vork

Luidruchtig slurpen

Veel mensen geloven dat slurpen de beste manier is om noodles te eten. Er komt lucht bij de noodles en de bouillon, waardoor smaken beter naar voren kunnen komen. Ook is het een manier om de noodles af te koelen voordat ze je mond bereiken.

Toch is dat luide geslurp om je heen niet altijd prettig. Met name toeristen verwonderen zich vaak over de extreem luidruchtige manier waarop ramen wordt gegeten. En als je op je werk tijdens de lunch instant ramen luid naar binnen slurpt, zullen je collega’s daar niet altijd blij van worden.

noise-cancelling ramen-vork

De noise-cancelling ramen-vork

Reden genoeg voor Nissin – een grote producent van instant ramen – om de noise-cancelling ramen-vork te bedenken. De vork is Otohiko gedoopt en detecteert het geluid van geslurp.

De ramen-vork stuurt een signaal naar de Otohiko-app op een smartphone in de buurt. Die smartphone speelt vervolgens geluiden af die het geslurp maskeren.

Bizar, maar je collega’s zullen je dankbaar zijn. De ramen-vork is trouwens een limited edition: er worden maar 5000 stuks van geproduceerd. Het prijskaartje 130 dollar (ongeveer € 110,- euro) per vork.

ramen-vork
Bron: Nissin

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.