Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 25 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Sins of Sal in Amsterdam: decadente cocktails & pittig latin streetfood

Het team achter Salmuera heeft er een zusje bij: Sins of Sal. In deze cocktailbar op de Westerstraat mag het allemaal iets stouter, iets minder gelikt en iets decadenter. Qua cocktails en bites wordt het niveau van Salmuera verdergezet: belachelijk hoog dus.

Even voor je beeld: Salmuera serveert wat ons betreft bij de beste cocktails van Amsterdam. Groot aandeel daarin heeft Martin Eisma, die daar de bar runt. Hoe hij ‘t doet weten we niet, maar de cocktails die hij bedenkt zijn waanzinnig, anders dan anders en ze kloppen ál-tijd.

En dat hoge niveau mag je nu dus ook in Salmuera’s nieuwe concept Sins of Sal verwachten, waar barmanager Milena Laurenti aan het roer staat en Martin de drankkaart mee heeft ontwikkeld. We ondervinden het tijdens ons bezoek.

Adult Entertainment bij Sins of Sal
Bron: Silja Summanen

Sins of Sal

De cocktailkaart bestaat uit een paar cocktails van de tap (waaronder een schitterende paloma) en een aantal wisselende cocktails à la carte. Wat je ook drinkt, herkenbaar-met-een-twist is in alle geval wat je kunt verwachten.

Zo krijgt de cocktail die ‘t meest in de buurt komt van een Pornstar Martini (hier aangeduid als Adult Entertainment) op een glashelder ijsblok een blokje witte chocolade, ter pairing bij de alcohol. Superlekker.

Espresso Martini bij Sins of Sal Amsterdam
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

De Espresso Martini komt dan weer in de vorm van een slush puppy, in de best mogelijke zin ervan. En zo kun je de hele cocktailkaart uitspelen, met in ieder glas weer die ultieme balans tussen een zoetje, een bittertje, een zoutje, een kick.

Leche de tigre oesters en birria

Wat het eten betreft worden we van onze sokken geblazen door de oesters met leche de tigre. Fris, prikkelend en precies genoeg hitte. Duidelijk is meteen hoe pit bij Sins of Sal sowieso niet wordt geschuwd, al zou je dat op een plek als deze ook niet anders willen.

Daarnaast staan er ook birria taco’s met beenmerg (!) op het menu, net als gruwelijk lekkere flautas met kalfsvlees of double smashed hamburgers met maple glazed bacon en foie gras. Stuk voor stuk gerechten die je thuis niet gauw op tafel zet (want: arbeidsintensief en behoorlijk decadent) maar die je zonder ook maar een milliseconde te twijfelen wil bestellen.

Double Smashed burger bij Sins of Sal Amsterdam
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meedogenloos pittig

Vrees je trouwens op basis van het voorgaande dat je als vega over het hoofd gezien wordt? Geen paniek. Ook die keuze is er, bijvoorbeeld met de oesterzwamtaco’s. Die laatste zijn haast meedogenloos pittig, maar we zeiden toch al dat Sins of Sal niet de plek is om daar flauw over te doen?

Omarm die hitte (en de decadentie) dus vooral, bij Sins moet het. Dat in combinatie met een interieur met druipend kaarsvet, rode neon, posters van Mexicaanse goden en fijn personeel maakt dat je die Westerstraat 86 niet voorbij mag lopen.

Adres en openingstijden Sins of Sal

Westerstraat 86, 1015 MN Amsterdam

Sins of Sal is geopend van woensdag t/m zondag van 17:30 uur tot laat. 

Leuk om te proberen: deze cocktails maak je met bier!

tostadas met zwezerik bij Sins of Sal
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy
Interieur bij Sins of Sal
Bron: Silja Summanen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.