Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 7 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Satchmo Amsterdam: een ode aan Louis Armstrong met eigenwijze klassiekers

Echte jazz-liefhebbers weten het waarschijnlijk wel: Satchmo was de bijnaam van jazz-trompettist en grootheid Louis Armstrong. Restaurant Satchmo dat afgelopen december opende in Amsterdam, is een een ‘stiekeme’ ode aan de muziekvirtuoos. Je wordt er niet alleen omver geblazen door jazzmuziek, maar ook door food, wine, cocktails en een duizelingwekkend mooi interieur. 

Satchmo huist in een monumentaal pand uit 1647 op het Rokin in Amsterdam. Van buiten oogt het strak en klassiek, vanbinnen waan je je in een zwoele jazzclub.

Klassiekers met een eigenwijze twist

Maar niet alleen het interieur is met zijn warme sfeer en fluwelen banken een ode aan Louis Armstrong. Want zo eigenzinnig als Armstrong jazzmuziek maakte, serveren chef Thijmen Veenman en zijn keukenbrigade klassiekers met een eigen(wijze)twist. Zo is er een steak tartare met smeerbare (!) eidooier (die wordt sous-vide gegaard op 63 graden).

Maar sla ook de huisgemaakte kimchi en Sriracha, avocado van de Josper en zwarte pasta met kreeft en salsa verde niet over. Ook is er een indrukwekkende selectie sea food: van de Satchmo oesterproeverij (met bijvoorbeeld een ‘slutty mary shot’) tot aan zeebaars met honing-misoglazuur en knoflookchips. En als afsluiter: een milkshake.

Het eten bij Satchmo

Cocktailbar

Satchmo is open voor de lunch en diner, dus je kunt er al vanaf 12:00 uur komen swingen. Heb je iets te vieren? Dan moet je beslist een drankje doen in de cocktailbar. Die is ook elke dag geopend vanaf 12:00 uur, tot in de late uurtjes.

Het adres van Satchmo:

Rokin 95
1012 KM Amsterdam

Satchmo is elke dag geopend van 12:00 tot 01:00 en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 02:00 uur. Reserveren kan online

Meer restaurants met cocktailbar in Amsterdam:

Het menu van Satchmo Amsterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.