Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 19 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Bij Tapisco in Den Haag deel je Zuid-Europese gerechtjes in een modern jasje

Stiekem zijn we een klein beetje jaloers op de Zuid-Europese landen. Dat klimaat, dat eten, die wijnen,… We zouden ervoor tekenen om al dat moois per direct naar Nederland te halen. Gelukkig zijn er horecazaken die toch erg dicht in de buurt komen bij de real Southern-European experience. Tapisco in Den Haag is er zo eentje.

Tapisco, dat staat voor ‘tapas’ en ‘petiscos’. Waar tapas de toon zetten in de Spaanse cultuur, zijn Petiscos de Portuguese tegenhanger van deze kleine hapjes. Hier moet je dus zijn voor een gezellige avond waarbij kleine gerechtjes gedeeld worden (of lunch, want Tapisco opent al om 12:00 uur en serveert zijn gerechtjes de hele dag door). Het brein achter de kaart is sterrenchef Marcel van der Kleijn die je misschien kent van restaurant Oogst.  Hierdoor wéét je gewoon dat het goed zit.

Interieur Tapisco Den Haag
Facebook Tapisco

Het menu van Tapisco

Benieuwd wat je kan verwachten? Verwacht vooral een uitgebreide selectie aan authentieke tapas in een modern jasje. Vlees en vis staan centraal en de Spaanse en de Portugese tradities worden mooi met elkaar versmolten. Gepekelde zeebaars met zoetzure groenten, empanada met tonijn en tomaat, gefrituurde kabeljauw met kappertjes-mayonaise,…

Af en toe verrast het menu met een uithaal naar Azië (handrol met licht gerookte zalm, avocado en ei) of een Franse twist (macaron van inktvis met sardine en waterkers, mille-feuille als dessert) Traditioneel meets creatief: zo hebben we het graag.

Drankkaart van Tapisco

Als waardige representatie van het Zuiden is ook de drankkaart helemaal afgestemd op de Spaanse en Portugese drankcultuur. San Miguel of Moritz als biertje, Spaanse en Portugese wijnen, Vermout, Port of Sherry: we garanderen je dat de combinatie van drank met het lekkere eten dik in orde zal zijn.

Leuk weetje? Tapisco kreeg een paar maanden na opening al een Michelin-onderscheiding achter zijn naam. Dat hebben ze te danken aan hun sublieme prijs-kwaliteit verhouding. Als dat geen reden is om je vrienden op te trommelen en snel een tripje naar Den Haag te maken, dan weten wij het ook niet.

Kortom? Nodig je beste vrienden uit, bestel een tafel vol met kleurrijke tapiscos en… geniet.

Openingsuren en adres Tapisco

Kneuterdijk 11
2514 EM Den Haag

Tapisco is geopend op vrijdag en zaterdag van 12:00 tot 01:30 uur en van zondag tot en met donderdag van 12:00 tot 24:00 uur. 

Ook lezen: ontdek de beste restaurants in Den Haag

Het interieur van Tapisco

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.