Tessa Ham
Tessa Ham Restaurants 6 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

Vincenzo’s Osteria in Den Haag brengt pasta lovers in de zevende hemel

De eigenaren van Vincenzo’s deden heel Den Haag al watertanden met hun verrukkelijke pizza’s, toen ze besloten hun Italiaanse imperium uit te breiden met een pastazaak aan de overkant van de straat. Pasta lovers wanen zich bij Vincenzo’s Osteria in de zevende hemel. En laten we even eerlijk zijn: wie is er nou geen pastaliefhebber?

Wij waren fan van De Groene Parel, het visrestaurant dat eerst in het pand zat. Gelukkig komen we er tijdens ons bezoek achter dat de eigenaren het over een andere boeg hebben gegooid met Vincenzo’s Osteria. Diezelfde kwaliteit stoppen ze nu in de pasta’s, en yes, van deze pastaheaven worden we óók heel blij.

Antipasti en oesters bij Vincenzo's Osteria

Italiaanse klassiekers met een moderne twist

Bij Vincenzo’s Osteria serveren ze Italiaanse klassiekers met een twist. Zo tref je de carpaccio rund op de kaart aan met gele biet, mierikswortel en macadamia’s, en spotten we de Burrata met wortel in plaats van tomaat. Bij binnenkomst in de warme en gezellige zaak krijgen we een geweldige Duitse Spatburgunder (de Duitse variant van een Bourgognewijn) getipt, nog eens bewijs dat Vincenzo’s van de Italiaanse paden durft te treden.

Zelf kiezen we de oesters en de antipasti vleeswaren, met onder andere een overheerlijke venkel salami. Die oesters zijn niet heel erg Italiaans natuurlijk, maar ze worden ons aangeraden en zodra we de eerste naar binnen hebben geslurpt, snappen we waarom: het zijn de lekkerste oesters ooit.

Nadat we die uitspraak hardop hebben gedaan, durft de tafelgenoot die eigenlijk niet van oesters houdt het ook aan. En ja hoor, zelfs hij slurpt ze met plezier op. De Fines de Claires komen met een komkommer-limoen of perzik-gember vinaigrette. Allebei even goddelijk.

Antipasti en oesters bij Vincenzo's Osteria

Wat staat er verder op het menu?

Uniek aan Vincenzo’s Osteria is dat je ook halve porties kunt bestellen. Ideaal voor de kleine eters, maar ook als je – net als wij – niet kunt kiezen als er zoveel lekkers op de kaart staat. Want dat lekkers, dat is er in overvloed te vinden. Wat dacht je van de ravioli schaaldieren met kreeftensaus, dragon en tomaat bijvoorbeeld, of de orecchiette met kalfswang, courgette en Parmezaan? Er is genoeg variatie tussen vis, vlees en vega.

Wij laten ons verleiden door de pappardelle al Parmigiano met zwarte wintertruffel. Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen op social media: die filmpjes waar je kwijlend toekijkt hoe de pasta wordt afgemaakt in een grote kaas. In Nederland – of Den Haag om precies te zijn – moet je daarvoor bij Vincenzo’s Osteria zijn. Een feestje voor de ogen als het aan tafel wordt geflambeerd met Brandy Vecchia, maar ook een driedaags festival voor de smaakpapillen als de pappardelle op je bord ligt.

Ook leuk: Van flamberen tot fileren: deze gerechten worden aan tafel voor je bereid

Pasta aan tafel bij Vincenzo's Osteria

Toe nemen we de tiramisu alla Vincenzo’s Osteria. Het is een flinke portie, maar alsnog likken we het bord bijna af. Meteen als we de deur uitstappen, besluiten we: hier komen we zeker weer terug.

Tiramisu bij Vincenzo's Osteria

Adres van Vincenzo’s Osteria

Je vindt Vincenzo’s Osteria in het gezellige Zeeheldenkwartier aan de Tasmanstraat 129. Voor de verslavende pasta’s kun je van dinsdag tot en met zondag terecht van 17:00 tot 23:00 uur. Meer informatie zoals het hele menu vind je op de website.

Meer fijne restaurants in Den Haag

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.