Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 18 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Roxanne in Amsterdam: dineren én dansen tot in de late uurtjes

Roxanne is je nieuwe favoriete buurmeisje in Amsterdam-West. Pal naast het Food Center Amsterdam geniet je van bijvoorbeeld een lekker kippetje van de rotisserie met komkommer raita, papadums en dahl. Roxanne is slechts twee dagen per week open, maar wél tot in de late uurtjes. Hier mag namelijk gedanst worden na het eten. 

Net als in Kopenhagen

Het idee is dat je hier lekker komt eten en daarna een dansje waagt. Inspiratie daarvoor deden eigenaren Daan van Schaik, Simone Kranendonk en Faik Kessaf (die eerst alledrie bij De Marktkantine werkten) op in Kopenhagen. In het Meatpacking District van de Deense hoofdstad wordt het wel vaker gedaan: na het diner maken de tafels en stoelen ruim baan voor een dansvloer.

Die clubnacht – met “licht alternatieve muziek” is trouwens gratis toegankelijk. Een driegangenmenu van Roxanne kost je € 25- euro.

Roxanne Amsterdam: het team
Bron: Roxanne

Op het menu van Roxanne

Geen geld, zeker als je bedenkt dat de keuken van deze toko wordt gerund door Peter Mooij en Jacob Jostmeijer: chefs die eerder bij Café Panache en het Conservatorium Hotel stonden. De verse producten komen direct bij het naastgelegen Food Center vandaan en er is elke week een nieuw menu om je nieuwsgierigheid te prikkelen.

Creaties van de chefs zijn bijvoorbeeld gember-limoen risotto met een crumble van cantuccini, langzaam gegaarde varkensbuik met tomaat, citroengras en ingemaakte paprika of een vega-burger met zuurkool-kimchi, curried soy-burgersaus en frietjes. Neem als dessert bijvoorbeeld rijstpudding met sereh, ananas sorbet en avocado schuim.

Je kunt er ook losse gerechten scoren, voor € 14,- euro per gerecht. Een los dessert kost je € 8,- euro.

Salade met artisjok, paprika, watermeloen en gazpacho bij Roxanne Amsterdam

Hoe ziet Roxanne eruit?

Roxanne is gevestigd in de voormalige kantine voor marktkooplui. En dat zie je. Witte tegeltjes en oude tl-bakken zijn gebleven, als een hint naar de kantine. Lekker ruw, rauw en ongecompliceerd dus.

Roxanne is op vrijdag en zaterdag geopend van 18:00 uur tot 03:00 uur ‘s nachts. Neem je dansschoenen mee!

Het adres van Roxanne Bar:

Jan van Galenstraat 8
1051 KM Amsterdam

Andere hotspots in Amsterdam-West:

Menu van Roxanne in Amsterdam
Roxanne Amsterdam
Roxanne Amsterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.