Redactie
Redactie Inspiratie 18 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Pizza al taglio: het rechthoekige broertje van de Italiaanse favoriet

Er zijn heel wat feiten over pizza te vinden. Waaronder dat de vorm rond is en dat het gerecht geboren is Napels. Pizza kent echter een Romeins én rechthoekig broertje, genaamd pizza al taglio.

Vierkante pizza

Pizza al taglio, Italiaans voor ‘gesneden pizza’, is een variant die wordt gebakken op grote rechthoekige platen, gesneden in lange stukken en (meestal) verkocht per gewicht. Het broertje van de ronde pizza zoals wij die kennen werd geboren in Rome. Maar pizza al taglio wordt door heel Italië en de rest van de pizza-liefhebbende wereld verkocht.

Door de rechthoekige vorm leent het gerecht zich uitermate goed om onderweg te eten en Italië zie je dan ook veel to-go restaurants de pizzastukken verkopen. Wat betreft de toppings kunnen we simpel zijn: net als bij gewone pizza is alles mogelijk. Van de simpele pizza margherita tot quattro formaggi!

Pizza al taglio

Pizza al taglio in Amsterdam

Bij het Amsterdamse Sugo verkopen ze elke dag twintig soorten pizza al taglio. De bodem maken ze van tarwe en spelt en soja, en het merendeel van de topping-combinaties is vegetarisch of zelfs vegan. Als klap op de vuurpijl wordt alles – van het deeg tot de sauzen – dagelijks in eigen keuken bereid.

Sugo vind je aan de Ferdinand Bolstraat in De Pijp. Kijk op de website voor het menu en de openingstijden.

Bron: Sugo Pizza

Dit vind je vast ook interessant:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.