Redactie
Redactie Inspiratie 11 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

De Marktkantine: een pop-up restaurant, theater en club inéén

Waar jarenlang club Marcanti in Amsterdam was gevestigd, is nu een nieuw creatief concept geopend onder de naam De Marktkantine. Het is een theater, club en pop-up restaurant inéén, waar creativiteit hoog in het vaandel staat.

De naam van het gebouw is niet zo gek, aangezien het vroeger de kantine voor de mensen die werkten op nabijgelegen markt huisvestte. Nu is dat al lange tijd niet meer zo en sinds kort kun je er genieten van lekker eten, concerten, clubavonden en vintage markten.

Het restaurant zelf gaat schuil onder een andere naam, namelijk Graceland Bar-B-Q. Zoals de naam al doet vermoeden kun je hier terecht voor authentieke gerechten uit het Zuiden van de VS, maar ook typische drankjes en muziek.

Denk bijvoorbeeld aan traditionele Amerikaanse barbecuegerechten als slow cooked ribs en brisket (regelrecht afkomstig van de ‘big black Betty’ een houtgestookte Texas Smoker), geserveerd met huisgemaakte bijgerechten en sauzen.

De Marktkantine vind je aan de Jan van Galenstraat 9 in Amsterdam-West. En hoewel de term pop-up suggereert dat de bestemming over niet al te lange tijd zal verdwijnen, blijft het in ieder geval tot 2019 bestaan.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.