Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 30 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Roots Foodbar in Hilvarenbeek: spannend menu in een sfeer van thuiskomen

Roots Foodbar in Hilvarenbeek is zo’n plek waar je al je vrienden met een gerust hart naartoe kunt sturen. Het menu toegankelijk maar toch spannend; het interieur stoer, stijlvol en toch warm.

Mogen we onze benen onder tafel schuiven?

Roots Foodbar in een notendop

Een gevoel van thuiskomen, gezelligheid en warmte: dat is hoe de sfeer bij Roots Foodbar het beste valt te omschrijven. Je tafelt er aan robuuste houten tafels met blik op de bar en de open keuken.

Aan de bar schenkt het personeel je met liefde een speciaalbiertje of een mooi glas wijn in, in de keuken staan de koks vlijtig te kokkerellen met de mooiste producten uit de omgeving. Dat laatste kun je trouwens héél letterlijk nemen: Roots heeft een eigen mini boerderij waar ze biologische groenten, kruiden en bloemen kweken. Die laatste gebruiken ze naar hartelust in de presentatie van hun bordjes. Tof!

Het menu bij Roots

Dat vertaalt zich in een menu met hyperverse, lokale ingrediënten en vooral veel liefde van de chef. Als je ervan houdt om de chef carte blanche te geven, ga dan voor een verrassingsmenu van 3-, 4-, 5-, 6- of 7-gangen.

Ook à la carte bestellen kan natuurlijk. Hoe dan ook bevat de kaart een mooie mix van doordachte gerechten. Een koud gerecht als zalm van de barbecue met bonen en wasabi bijvoorbeeld, of buikspek met tamarinde en limoen. Qua warme gerechten springt de zeewolf met beurre blanc en haringkaviaar in het oog, net als de hoender met tikka masala en tandoori. Ook aan vegetarische opties is er geen gebrek.

Hoger niveau

Nog plek voor een toetje? Over het chocoladedessert met rijst, miso (!) en cornflakes zouden wij geen seconde twijfelen.

Je leest het tussen de regels door al: bij Roots weten ze wel hoe ze mooie producten naar een hoger niveau moeten tillen met behulp van weloverwogen toppings en bijgerechten. Leuk!

Adres en openingstijden Roots Foodbar

Gelderstraat 40

5081 AC Hilvarenbeek

Roots Foodbar is geopend van woensdag t/m zondag vanaf 16:00. Check de website voor meer informatie. 

Meer hotspots in Brabant:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.