Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Dineren 9 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Restaurant Crijns: culinaire zaligheden in het Brabantse Bladel

In Restaurant Crijns, gelegen in het Brabantse Bladel, voorzien chef Marc Crijns en zijn keukenteam hun gasten van culinaire zaligheid. Het restaurant is open sinds 2015 en het regent al aanbevelingen van Michelin, Iens en Gault&Millau.

Knus

Bij Restaurant Crijns kun je lunchen of dineren en het restaurant is met zijn knusse familiekamer en wijnkamer ook ideaal voor feestelijke gelegenheden met een groep.

Het restaurant is gevestigd in een villa die zowel modern als gezellig is ingericht, waarbij oude, karakteristieke details bewaard zijn gebleven. Intiem en sfeervol dus!

Bestel van de kaart waar je zin in hebt, of laat je verrassen met een gangendiner waarbij je niet precies weet wat je op je bord kan verwachten. Uiteraard behoort een wijnarrangement ook tot de mogelijkheden.

Restaurant Crijns
Bron: Restaurant Crijns

Klassiek met een twist

Alles wat hier op de menukaart staat, klinkt trouwens lekker. Het zijn voornamelijk klassieke gerechten met een twist (zo maakt de keukenbrigade bijvoorbeeld een ouderwets goede terrine en croûte), maar de chef doet ook gerust uitstapjes naar de wereldkeuken.

Denk aan voorgerechten als gerookte ribeye met watermeloen of ceviche van zwaardvis met limoen en ginger ale. Of een hoofdgerecht van rogvleugel met citroen en peterselie, bereidingen van prei en oester beurre blanc.

Laat wat ruimte over in je buik

Ook van de desserts krijgen wij trek: van een frambozeneclair met basilicum tot aan parfait van Werther’s Original (juist: de beroemde boterbabbelaars). Maar laat zeker een plekje vrij voor de kazen: de chef is namelijk een gepassioneerd kaasliefhebber en heeft ruim 60 verschillende kazen om te proeven.

Restaurant Crijns is alleen op maandag en dinsdag gesloten (behalve voor grotere gezelschappen). Van woensdag t/m vrijdag én op zondag kun je hier ook terecht voor lunch. Een tafeltje reserveren kan online.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.