Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 17 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

‘t Fnidsen in Alkmaar: hier kun je culinair genieten en napraten in de wijnlounge

Een mooie ligging in de binnenstad, verfijnde Franse gerechten, sublieme wijnen en een sfeervol interieur. Sommige zaken hebben het allemaal, en ’t Fnidsen in Alkmaar is er daar één van. Één blik op de menukaart en je bent meteen verkocht.

Weekendje Alkmaar gepland? Dan kunnen we je warm aanbevelen om te stoppen bij hotel ’t Fnidsen. Niet alleen kun je er in alle comfort overnachten, het hotel heeft ook een wijnlounge en restaurant dat voor iedereen toegankelijk is. ’t Fnidsen is een initiatief van chef Sam Piscaer (eerder betrokken bij onder meer het Amstel Hotel) en vinoloog Martijn Rootring.

Amuse bij 't Fnidsen

Menu bij ‘t Fnidsen

Onze aandacht wordt vooral getrokken door de menukaart. Je kunt hier terecht voor zowel ontbijt, lunch als diner. De gerechten zijn veelal klassiek met een knipoog naar de Franse keuken.

Qua ontbijt biedt ’t Fnidsen één formule aan waarbij de tafel gevuld wordt met croissants, yoghurt met granola, broodjes en zoetigheid. Niet extreem verrassend misschien, maar met de dagverse en seizoensgebonden producten is de kwaliteit alvast gegarandeerd.

Het menu van 't Fnidsen in Alkmaar
't Fnidsen

Lunch en diner

De lunch ziet er al een tikkeltje specialer uit. Naast soepen en sandwiches staan er ook oesters en verschillende lunchgerechten op het menu. Heb je iets te vieren? Ga dan voor de High Wine waarbij een amuse gevolgd wordt door een proeverij van gerechtjes met bijpassende wijnen.

Helemaal bijzonder wordt het zodra het diner is aangebroken. Hierbij is er de mogelijkheid tussen een 3-, 4- of 5- gangenmenu met of zonder bijpassend wijnarrangement. Ook à la carte bestellen is mogelijk, dit menu wordt elke acht weken vernieuwd

Tonijn met dashi, mierikswortel en pompoen als voorgerecht? Zeeduivel met walnoot, bataat en mosterd als hoofdgerecht en nog een dessert van bitterkoekjes, Amaretto en koffie? Yes please. Het water loopt ons al in de mond.

Dessert bij 't Fnidsen

Wijnlounge bij ’t Fnidsen

Met een vinoloog als uitbater is een wijnlounge hoe dan ook een succes. Op de kaart staan maar liefst dertig ‘open flessen’ die met grote zorgvuldigheid werden geselecteerd. Welke wijn je ook kiest, hier wéét je gewoon dat je zal genieten.

Liever een hapje bij de wijn? Ook hier kan je allerlei bites bestellen, variërend van ambachtelijk brood met boter en olijfolie tot knolselderij met polenta, tomaat en sjalot. Wat opvalt zijn de scherpe prijzen voor de kwalitatief hoogstaande gerechten. Per bite betaal je maximaal € 6,50. Als dat geen reden is om lekker te borrelen, weten wij het ook niet.

We kunnen er nog uren over blijven doorgaan, maar misschien is het vooral tijd om zelf eens langs te gaan bij het stel heren. Met een topchef en een vinoloog in huis kun je niet anders dan een topzaak neerzetten!

Het adres van ‘t Fnidsen:

Fnidsen 107
Alkmaar

De openingstijden van ‘t Fnidsen? “Always open”, aldus het restaurant. 

Meer culinaire hotspots?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.