Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 2 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Hotspot: Restaurant Bentinck in – je verwacht het niet – Amerongen

In de categorie ‘onverwachte parels’ verdient restaurant Bentinck zeker zijn plekkie. In Amerongen – een dorp in de provincie Utrecht – bevindt zich te midden van een kasteelsite een aardig restaurant. En net op de plaats waar je het het minst verwacht, word je verrast met de heerlijkste gerechten.

Doet Amerongen niet bepaald een belletje bij jou rinkelen? Feit is inderdaad dat het kleine dorpje niet echt de reputatie heeft een culinaire trekpleister te zijn. Toch is het de moeite waard om Amerongen eens een bezoekje te brengen, en wel omwille van dit stijlvolle restaurant.

Omgeven door natuur

Restaurant Bentinck ligt vlak naast een nationaal natuurpark en het kasteel van Amerongen.

“De Bentinck-ervaring begint bij het betreden van de terreinen rond het kasteel. De wandeling naar het restaurant is dan ook een lust voor het oog”,

klinkt het bij de uitbaters. Dit spreekt alvast tot de verbeelding, toch?

Ook bij binnenkomst in het restaurant kun je je ogen de kost geven. Het historische pand met uitzicht op de natuur is binnenin stijlvol aangekleed. Denk: grote ramen, kleurrijke stoelen bij de witte classy tafels en artistieke lusters die het geheel een moderne touch geven.

Bron: Restaurant Bentinck

De menukaart

Bij Bentinck hebben ze het principe van seizoensgebonden gerechten helemaal begrepen. Het liefste zoeken ze de ingrediënten in de nabije regio om op die manier duurzame en smaakvolle maaltijden op tafel te toveren.

Wie wil aanschuiven bij de lunch kan kiezen tussen een 3-, 4- of 5-gangen lunchmenu, wie ’s avonds komt heeft de keuze tussen een diner van 4 tot 7 gerechten.

In het menu zien we vis en vlees een hoofdrol spelen (zoals het buikspek met garnaal, tom yam en witte kool) maar wie liever vegetarisch eet kan rekenen op fijne alternatieven. We like.

De gerechten waar wij spontaan van watertanden zijn de gebakken tarbot met gnocchi en prei of de gerookte entrecote met artisjok, miso en pijnboompit. Geniaal. Ook de dessertkaart is om je vingers bij af te likken. Geef toe: tegen een dessert van karamel-chocolade met pistache, koffie en vers roomijs zegt niemand nee.

https://www.instagram.com/p/BuGVY41FkYc/

Verrassende wijnen

Bij een stijlvol diner hoort natuurlijk ook een wijnkaart, en deze ontbreekt niet bij restaurant Bentinck. In hun indrukwekkende aanbod (dat trouwens prachtig tentoongesteld hangt aan de muren in het restaurant) vinden we zowel klassieke als verrassende wijnen uit verschillende landen, waaronder Azerbeidzjan en… Nederland.

Wie na een wandeling in het nationaal park in de namiddag komt aanwaaien bij het restaurant, kan genieten van een Afternoon Tea. Voor € 29,90 krijg je een uitgebreide selectie van hartige en zoete items voor bij je thee. Beeld je brioche brood met zalm en crème fraiche in of cheesecake met bastogne. Wedden dat je verkocht bent?

** Bentinck is back ** ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Laatste dag van onze korte winterbreak! Dat wil zeggen dat we morgen weer voor jullie klaarstaan. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ – Lunch? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ – Afternoon Tea?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ – Diner? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Wij zijn er klaar voor! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ? restaurantbentinck.nl/reserveren/ ______________________ #nogevengeduld #berightback #restaurantbentinck #utrechtseheuvelrug #JRENL #neverendingpassion #winterbreak #closed #finedining

229 Likes, 0 Comments – Restaurant Bentinck (@restaurantbentinck) on Instagram: “** Bentinck is back ** ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Laatste dag van onze korte winterbreak! Dat wil zeggen dat we…”

Het adres van restaurant Bentinck:

Drostestraat 12

3958 BK Amerongen

Het restaurant is van dinsdag t/m zondag geopend van 11u30 tot 20u30 (met uitzondering van dinsdagen tussen november en maart). Reserveren kan via de website

Restaurant Bentinck

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.