Culy
Culy Inspiratie 27 februari 2013

Het Amstel Hotel krijgt nieuwe bar: A Bar

Het prestigieuze Intercontinental Amstel Hotel in Amsterdam – stiekem een van de favoriete hotspots van de Culy redactie – krijgt medio april een geheel nieuwe bar, genaamd A Bar. Hierin gaan ze mee met de trend van mooie, eigentijdse cocktailbars zoals in andere beroemde hotels, zoals het Plaza Athénée en Royal Monceau in Parijs, The Connaught in Londen, de Clift in San Francisco en Felix bovenin The Peninsula in Hong Kong.

Waar tot voor kort de business club De Amstel Club haar onderkomen had, wordt op dit moment hard gewerkt aan de realisatie van de nieuwe ruimte. Vanuit de hotellobby geven nieuwe dubbele deuren toegang tot de bar.

Design

De ruimte past enerzijds goed bij de klassieke uitstraling van het hotel, maar is óók eigentijds en hip. De wand- en muurdecoraties zijn bijvoorbeeld in oorspronkelijke staat gebleven, maar krijgen door nieuwe comfortabele zetels en zithoeken een compleet andere uitstraling. Dat wordt versterkt door de opvallende plafondverlichting en de speciaal voor het team ontworpen kleding.

Menu

Puur, fris en eenvoud zijn kernwoorden die straks in de regelmatig wisselende menukaart terug te vinden zijn. “De hoofdrol is weggelegd voor heerlijke producten uit het seizoen die met name van onze lokale topleveranciers komen,” vertelt Anita Bos, General Manager van het Amstel Hotel. “Het is een knipoog naar de Scandinavische food trend, maar dan wel op basis van onze eigen prachtige streekproducten.”

Muziek

Door de nieuwe Bowers & Wilkins speakers zal niet alleen gewone muziek klinken; in A Bar zullen ook lokale dj’s regelmatig optreden, zodat de bar een nieuwe hotspot wordt om na een dag hard werken te ontspannen. Anita Bos: “We hopen van harte dat we met dit nieuwe concept niet alleen de favoriete plek worden voor onze internationale hotelgasten, maar ook voor bewoners uit Amsterdam en nabije omgeving, en uiteraard de rest van Nederland.”

Een eerste visualisatie…

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Het Amstel Hotel krijgt nieuwe bar: A Bar
Sluiten