Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 24 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Bij restaurant Petossi Haarlem geniet je van de gerechten van MasterChef-winnaar Bart van Berkel

Een goede restaurantnaam wordt niet willekeurig gekozen; daar is over nagedacht. Zoals ze deden bij Petossi Haarlem, bijvoorbeeld. De naam is afgeleid van het Brabantse woord voor stamppot boerenkool, ‘het icoon van onze Nederlandse keuken’. Maar het is lang niet alleen Hollands wat de pot schaft: het restaurant zegt júist trots te zijn op de manier waarop wij ‘multiculinaire invloeden’ omarmen.

Kortom: een combinatie tussen traditionele seizoensgroenten en culturen van over de hele wereld. Dat is ook precies wat we verwachtten van Bart van Berkel, de chef van Petossi. Van Berkel won in 2014 het derde seizoen van het MasterChef Holland en heeft sindsdien niet stilgezeten: hij werkte in allerlei sterrenrestaurants en schreef daarover ook al een eigen boek, ‘Het Geheim Van De Chef’.

hotspot Petossi Haarlem 2

De kaart bij Petossi Haarlem: gevarieerd en seizoensgebonden

En toen kwam daar eindelijk de volgende stap: een eigen restaurant. Van Berkel startte Petossi met crowdfunding – binnen een maand haalde hij zijn doelbedrag binnen. De verwachtingen waren duidelijk hooggespannen, maar dat maakt Petossi allemaal waar.

hotspot Petossi Haarlem 3

In het restaurant kun je terecht voor een drie-, vier- vijf- of zesgangenmenu, variërend van 35 tot 65 euro, plus eventueel een wijnarrangement. De gerechten veranderen regelmatig op basis van de smaken van het seizoen (en inspiratie van de chef, natuurlijk). Het is dus altijd een verrassing wat je krijgt – maar altijd even lekker. Wie vegetarisch eet, kan dat gewoon aangeven.

Ook het interieur maakt dat Petossi Haarlem een plek is waar je een keer heen moet. De combinatie tussen moderne stoelen en een gezellige houten vloer, maakt het geheel een goede plek om met vrienden of familie van een fijne avond te genieten. En heb je helemaal geen zin om de deur uit te gaan? Dan kun je altijd nog de catering-optie overwegen.

Het adres van Petossi Haarlem

Lange Veerstraat 15
2011 DA Haarlem

Het restaurant is van dinsdag t/m zaterdag geopend van 17.30 tot 22.00 uur.

Meer restaurants in Haarlem

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.