Redactie
Redactie Gadgets 5 mei 2015
Leestijd: 2 minuten

Heerlijk Amsterdam: de 10 favoriete adresjes van culinair expert Jonah Freud

Echte culy’s in Amsterdam kennen Jonah Freud en haar heerlijke winkel De Kookboekhandel op de Haarlemmerdijk. Samen met haar dochter Cijn Prins schreef ze een fijne culinaire gids voor onze hoofdstad.

In dit artikel verklapt Jonah haar 10 favoriete hotspots. Binnenkort volgt het lijstje van Cijn!

De 10 favorieten van Jonah, in willekeurige volgorde:

  1. Tanger, de supermarkt op Plein 40-45. Gaan andere mensen op zondagmiddag naar een pretpark; mij maak je het gelukkigst om hier een middag te mogen rondlopen!
  2. Restaurant Bordewijk, voor mij al bijna zo lang als ik me kan herinneren het restaurant waar ik altijd weer intens tevreden vandaan kom.
  3. Le Fournil, in het boek opper ik al om de term ‘omfietsbakker’ te lanceren. Voor Fournil fiets ik maar liefst ongeveer 8 kilometer om!
  4. Gotjé, de nootjeszaak op de zaterdagmarkt op de Lindengracht. Als je eenmaal nootjes van Gotjé hebt gegeten weet je hoe lekker nootjes kunnen zijn. Nergens anders zijn ze zo lekker…
  5. Wim en Lidy, van de groentestal op de Lindengracht. Hier kom ik al 35 jaar, de groenten zijn altijd vers en mooi.
  6. Café Restaurant Amsterdam, en niet alleen omdat Cijn daar in de keuken staat. Of je nu met z’n tweeën of met dertig man bent, de sfeer, het eten en de ruimte, het bevalt mij altijd weer prima.
  7. Dun Yong, de toko op de Zeedijk. Altijd denk ik: ik ga even snel naar Dun Yong, maar iedere keer kijk ik weer mijn ogen uit en kom ik met een karrenvracht vol spullen naar buiten.
  8. Surinaams buffet in Zuid-Oost, Mavis is een van de meest warme vrouwen die ik in mijn leven heb ontmoet. Haar Tjauw Min is de allerlekkerste!
  9. Vishandel Tel op de Kloveniersburgwal (bij de Nieuwmarkt), ze zijn er vrij gehaast maar ik kom er graag en vaak om vis te kopen.
  10. Hotel de Goudfazant, hun manier van restaurantje spelen komt erg overeen met de manier waarop ik daar tegenaan kijk. Het klopt daar helemaal voor mij.

Heerlijk Amsterdam

Waar haal je de lekkerste (rauwmelkse) kaas, het authentieke Amsterdams zuur, de mooiste Spaanse ham en wie maakt de lekkerste garnalenkroketten? Op welk terras geniet je van een spectaculair uitzicht, wat is de beste Chinees in town en waar kun je tot diep in de nacht dineren?

Van de grachtengordel tot piekfijne adressen op de Zuidas, van het Surinaamse Kwaku Summer Festival tot pluktuinen in Amsterdam West en dineren op het water. Van dé klassieke en trendsettende restaurants, speciaalzaken tot en met Amsterdamse boeren: Heerlijk Amsterdam gidst je dwars door de stad en net daarbuiten.

Heerlijk Amsterdam is nu te koop voor € 19,95.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.