Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 2 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Rebelz in Den Haag wordt gerund door ex-gedetineerde vrouwen

Restaurant Rebelz op de Binckhorst in Den Haag is in meedere opzichten bijzonder. Het begint met het uitzicht over de Haagse Trekvliet. De locatie is een tikkeltje rauw. Van de straat zou je ook wel kunnen zeggen. En dat past precies bij het concept van Rebelz. Hier eet je namelijk street food, geserveerd door ex-gedetineerde dames.

En dat street food komt uit alle delen van de wereld. Dus zeg maar gerechtjes die je ook tegen zou komen als je door de straten van Azië, de Cariben en Midden- en Zuid-Amerika zou schuifelen. En dat dan ook nog eens in een nieuw jasje, aldus Rebelz.

Op het menu bij Rebelz in Den Haag

Van de straat

De rendang van gekonfijte eendenbout wordt bijvoorbeeld geserveerd op een pappadum, met ingelegde komkommer. De smokey ribs hebben crispy chorizo flakes. En de tempura veggies komen met een saus van zwarte bonen. Genoeg om je nieuwsgierig te maken dus! Grappig is dat ze daar dan weer een Belgisch patatje bij serveren, met tartaarsaus.

Je kunt bij Rebelz trouwens ook (laat) ontbijten en lunchen, bijvoorbeeld met een full English Breakfast met desem toast of een broodje kabeljauw met zoetzure komkommer en limoen-chilimayo.

Rebelz in Den Haag

Ex-gedetineerde vrouwen

Rebelz is bovendien een sociale onderneming. Zowel in de keuken als in de bediening werken ex-gedetineerde vrouwen. In samenwerking met de Haagse Horeca Academie worden zij – al in de gevangenis – opgeleid tot kok of gastvrouw. Dat idee komt van personeelsmanager Karin Nijman, die met haar stichting Back on Trek ex-gedetineerde dames aan werk helpt.

Er was al een Rebelz in Rotterdam (Rebelz aan de Rotte) en ook in Nieuwersluis (Rebelz in de Kampioen). Bij Rebelz aan de Binkchorst in Den Haag kun je bovendien ook terecht voor take-away. Van burgers en sticky chicken tot aan spiced aubergine.

Het adres van Rebelz aan de Binckhorst:

Junostraat 127
2516 BR Den Haag

Rebelz aan de Binckhorst in Den Haag is van maandag t/m zaterdag tot 23:00 uur geopend. Lunch wordt geserveerd van dinsdag t/m zaterdag. Check de site voor meer info!

Meer leuke restaurants in Den Haag:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.