In de food serie High Cuisine koken twee Amsterdamse chefs met drugs

Onlangs schreven we al over de trend van cannabis in je eten. De Amsterdamse chefs Noah Tucker en Tony Joseph gaan nog een stapje verder: in hun nieuwe food serie High Cuisine (vanaf 5 april op Videoland) koken de twee met wiet en andere geestverruimende kruiden. “De perfecte balans tussen high worden en haute cuisine”, aldus Noah.

Noah Tucker en Tony Joseph werkten beiden in sterrenzaken (Noah komt uit New York, Tony uit Engeland) en startten in Amsterdam samen restaurants als Staring at Jacob en Fraîche (inmiddels gesloten). Vorig jaar openden ze Yerba in Amsterdam-Zuid: een volledig plant based restaurant.

Gerecht met drugs uit High Cuisine

High Cuisine: een culinaire trip

Het kan zijn dat de twee chefs je bekend voorkomen: ze organiseerden eerder al een spraakmakend achtgangen diner met psychedelische gerechten, gemaakt met paddo’s en wiet.

In hun nieuwe serie High Cuisine zien we de twee chefs op een culinaire trip (letterlijk…) door Nederland en bezoeken ze collega-chefs bij restaurants Maris Piper (Amsterdam), In de keuken van Floris (Rotterdam), Kasteel TerWorm (Limburg) en Katseveer (Zeeland). Samen gaan ze aan de slag met geestverruimende middelen. Ook onderzoeken ze hoe Nederland eigenlijk aan die cannabis-cultuur komt. Daarnaast gaan ze langs bij het lab dat de kwaliteitscontrole doet voor Nederlandse coffeeshops.

De chefs van High Cuisine

Koken met natuurlijke drugs

Chef Noah beschouwt wiet en andere natuurlijke drugs eigenlijk als elk ander kruid. “Ze hebben een eigen smaakprofiel en aroma, dat verandert zodra je ermee kookt”, zegt de chef. Het inspireerde beide chefs zelfs tot het uitbrengen van hun eigen kookboek, waarmee je leert hoe je thuis zelf kunt koken met cannabis & co en hoe je de juiste doseringen aanhoudt.

Nieuwsgierig? Je kunt zelfs al een paar van hun recepten online aanvragen. De Culy-redactie heeft het eerste recept al binnen: voor hamachi (geelvin makreel) met gerookte avocado, gefermenteerde pruim, komkommer en een vleugje cannabis.

High Cuisine is vanaf vrijdag 5 april te zien op Videoland. 

Meer fijne food series:

High Cuisine: nieuwe food serie op Videoland

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
In de food serie High Cuisine koken twee Amsterdamse chefs met drugs
Sluiten