Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Dineren 21 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Bij Inter Scaldes*** eet je Franse haute cuisine met Zeeuwse invloeden

Ooit van Kruiningen gehoord? Nee? De Zeeuwse plaats is toch de plek waar je één van de drie restaurants met drie Michelinsterren van Nederland vindt. We hebben het over hotel en restaurant Inter Scaldes, waar je kunt genieten van de Franse keuken. Natuurlijk wel met Zeeuwse invloeden: veel vis!

Fun fact: Inter Scaldes is Latijn voor tussen de Scheldes, omdat het eiland natuurlijk tussen de Ooster- en Westerschelde in ligt. De plek in de polder is dan ook prachtig, en dat geldt ook voor de villa waarin het restaurant is gevestigd. Die is gebouwd in de jaren ’30 en eromheen ligt een mooie Engelse tuin.

Het menu bij Inter Scaldes

De keuken staat onder leiding van chef-kok Jannis Brevet en serveert zowel gerechten van een à la carte menu als een 5- of 8-gangenmenu (op vrijdag en zaterdag kun je ‘s avonds alleen voor het grote menu kiezen).

Het aanbod kan per dag wisselen omdat het afhankelijk is van verse producten, maar verwacht gerechten als kaviaar; zeetong met artisjok violet, Koji-rijst, peer en truffel; biologische eendenlever met popcorn, appel, passievrucht, oude port en Parmigiano Reggiano; en coquilles met komkommer, kombu en dille.

Voor een 5-gangendiner betaal je € 155,- per couvert, voor een 8-gangendiner is dat € 210,-.

Ruim 500 wijnhuizen

Natuurlijk is een meergangendiner niet compleet zonder bijbehorende drank, en ook die vloeit uiteraard rijkelijk. Inter Scaldes heeft een aanbod van ruim 500 wijnhuizen, die ‘de topwijnen van de wereld vertegenwoordigen’. Daarnaast is er een groot aanbod andere dranken als champagne, eaux de vie, argmagnac, cognac en port. Hiervoor betaal je bij een 5- of 8-gangenmenu respectievelijk € 59,- en € 89,-.

Het driesterrenrestaurant is dus zeker niet goedkoop, maar het is meer dan de moeite waard om een keer te dineren op deze prachtige plek in Zeeland.

Het adres van Manoir Restaurant Inter Scaldes

Zandweg 2
4416 NA Kruiningen

Het restaurant is op donderdag t/m zondag vanaf 12.00 uur geopend voor lunch en vanaf 18.00 uur voor diner. Reserveren kan via de site of telefonisch.

Meer restaurants in Zeeland:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.