Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Restaurants 22 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Ga naar pop-up restaurant Sil in Rotterdam voor een lekker vers en lokaal diner

Lekker en lokaal eten, dat doe je bij het pop-up restaurant Sil in Rotterdam. En nee, je krijgt niet de alledaagse gerechten voorgeschoteld. Denk eerder aan bijvangst, wilde ganzen, haantjes en bokjes. En de kooktechnieken die ze gebruiken, zijn oeroud. Weer eens wat anders!

Restaurant Sil kookt bewust met verse, duurzame en veelal onbekende producten. Het is er gezellig knus: er zijn maar negen tafels. Eet niet te veel van te voren, want je kiest voor minimaal een 3- en maximaal een 5-gangenmenu met bijpassende wijnen en sappen.

Restaurant Sil
Bron: Restaurant Sil

Het menu bij Sil

Het menu bij Sil staat vol met lekkere veggies en vlees. De gerechten klinken bijzonder en culinair. Je eet er bijvoorbeeld een bloemkool espuma met raapsteelolie, bloemzuurcreme en lijnzaadkrokant of een Harder met rivierkreeft, rammenas en gekonfijte tomaat.

De bijvangst met linzen, cowder en geroosterde venkel klinkt ook goed. De toetjes zijn aan de gezonde kant. Zo serveren ze er een pompoentaart karnemelk-ijs met kaneel en karamel of een gekarameliseerde perentaart. Yum!

Restaurant Sil
Bron: Restaurant Sil
Restaurant Sil
Bron: Restaurant Sil

Het adres van restaurant Sil Rotterdam

Stieltjesstraat 34
3071 JX Rotterdam

Grijp je kans nu het nog kan, want het pop-up restaurant is nog tot 30 november geopend.

Restaurant Sil is van dinsdag t/m zaterdag geopend. Check de website even voor de precieze openingstijden. Reserveren kan zowel telefonisch als online. 

Restaurant Sil
Bron: Restaurant Sil

Uit eten in Rotterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.