Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 10 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Pastis: stukje Frankrijk in Den Haag

In de Oude Molstraat in Den Haag is een stukje Parijs neergestreken. Want bij restaurant Pastis druipt de Franse joie de vivre van de muren. Van de luifeltjes tot de bistrostoeltjes en de menukaart (canard à l’orange anyone?): alles ademt hier Frankrijk uit.

Pastis heeft de sfeer en uitstraling van een klassieke Franse bistro en zit in één van de gezelligste straatjes van Den Haag. Hier eet je de gerechten die je ook aantreft in knusse bistro’s in Parijs. Je kunt er lunchen en dineren, maar ook Franse wijnen, champagnes, cognac en andere digestives zijn ruim vertegenwoordigd. Op het goede leven, non?

Pastis Den Haag

Manger (oftewel: het menu)

De menukaart bevat – natuurlijk! – oesters: Fines Claires. Daarnaast salade Lyonnaise (frisée met blauwe kaas, spekjes en gepocheerd ei), gegratineerde uiensoep en natuurlijk ook de vissoep met rouille en croutons.

Maar ook coquilles geflambeerd met Pastis, een artisjokkentaartje met ui en tijm, kikkerbillen met knoflook, citroen, kruiden & tomaat en huisgemaakte eendenleverterrine met brioche bijvoorbeeld. En dat zijn nog maar de entrées.

Plats uit Parijs

Daarna gaan we door met de klassieke steak frites met salade en béarnaisesaus (of knoflook-peterselieboter). Of met de hierboven al genoemde gebakken eendenborst met sinaasappelsaus en gratin Dauphinois.

Ook áltijd lekker: gebakken sliptongen à la meunière met frites en salade. Of moules frites met groene salade. Je hebt trouwens al een heel menu, bestaande uit een voorgerecht, hoofdgerecht én dessert voor € 31,50. Voeg daar nog een gang met fromage aan toe en je rekent € 36,50 af.

On y va à Pastis!

Ook zo fijn: bij mooi weer zit je lekker buiten op het stoepje te tafelen. We zien onszelf er al helemaal zitten, startend met een glaasje Pastis en een oester en daarna heel veel ander lekkers van de kaart.

Over lekkers gesproken… aan de overkant van Pastis tref je nu Le Magasin aan: de delicatessenwinkel van dezelfde eigenaren. Hier haal je Frankrijk in een tasje, voor thuis. Denk aan kazen, worsten, rillettes, wijnen, huisgemaakte quiches, etcetera.

Pastis is elke dag geopend van 12:00 tot 22:30 uur. Reserveren kan online.

Het adres van Pastis:

Oude Molstraat 57
2513 BA Den Haag

Meer leuke restaurants in Den Haag:

Pastis Den Haag
Pastis restaurant Frans

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.