Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 11 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Zoetekauwen moeten naar Chök in Barcelona voor de lekkerste donuts

We hebben weer een leuke hotspot in Barcelona voor je lijstje: Chök in Barcelona is namelijk het nirvana voor zoetekauwen. Bij deze chocoladewinkel maken ze de lekkerste donuts én cronuts.

Het is moeilijk om stoïcijns aan Chök in Barcelona voorbij te lopen: in de etalage valt je oog meteen op de mooiste donuts, cronuts, chocoladerepen en andere zoete delicatessen.

Chök

Chök: gastronomische donuts

Maar hun paradepaardje is de Chök: een gastronomische donut, zo beschrijven ze ‘m. Ze ontwikkelden er een speciaal recept voor, dat minder suiker en minder vet bevat. Daardoor zijn hun donuts lichter en luchtiger. En een tikkie gezonder, dus dat pak je dan ook maar weer mooi mee.

En zoals het een echt paradepaardje betaamt, krijgen de donuts ook de aandacht die ze verdienen. Zo hebben ze een donut-muur gebouwd waar de donuts aan hangen te pronken (ontdek de donut-muur in deze video).

Chök in Barcelona
Bron: Chök in Barcelona

In de cronut-hemel

De cronuts van Chök zouden daarnaast ook fantastisch zijn. En die bouwen ze in de meest uiteenlopende smaken, van Oreo-koekjes tot Kinder-Chocolade. Bouwen zeggen we inderdaad, want deze croissant meets donut-hybride wordt hier niet alleen voorzien van een glazuurlaagje, maar ook van room, fruit en andere smakelijke toppings.

In Barcelona zitten 4 vestigingen van deze hemelse hotspot. Check ze online. Scoop: een vijfde filiaal komt er binnenkort aan…

Chök in Barcelona
cronut Chök
Chök Barcelona
Bron: Chök

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.