Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 3 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze dames openen PakuPaku: een Japans fonduerestaurant in Amsterdam

Ben je gek op shabu shabu? Maak dan je borst maar nat (en je chopsticks ook): twee dames openen binnenkort namelijk een Japans fonduerestaurant in Amsterdam. Prema en Franciska hopen dat PakuPaku niet alleen een restaurant wordt, maar ook een language bar, waar expats de Nederlandse taal leren tijdens een potje gezellig fonduen.

Update: PakuPaku is inmiddels permanent gesloten. 

Crowdfunding

Prema van Wersch ontdekte in 2016 in Japan shabu shabu: zeg maar de Japanse variant van fonduën. Daarbij gaar je groenten, paddenstoelen, vlees en soms ook vis in een heerlijke bouillon (dashi), aan tafel. Ze vond het zó te gek, dat ze meteen wist: dit ga ik in Nederland doen.

Inmiddels is ze samen met Franciska van Koningsbruggen een crowdfundingscampagne begonnen en hebben de twee hun doel al behaald. Binnenkort openen ze PakuPaku: een Japans fonduerestaurant in Amsterdam-Oost. Het eerste Japanse fonduerestaurant van Amsterdam, welteverstaan. PakuPaku betekent eten-eten in het Japans.

Ook interessant: De Chinese variant van shabu shabu noemen we hotpot

Wagyu bij PakuPaku

Japanse fondue bij PakuPaku

Bij PakuPaku heb je géén keuze uit gerechten: er staat immers alleen shabu shabu op de kaart. Wél heb je keuze uit verschillende soorten rundvlees van mooie kwaliteit (bijvoorbeeld ribeye of Wagyu), verse vis en schelpdieren en zijn er ook vegan opties.

Je gaart de ingrediënten zelf in de bouillon en doopt ze na het garen in een saus. Aan het einde van de avond heeft de bouillon alle smaken van de ingrediënten opgenomen en kun je die nog lekker opeten met rijst of noodles.

Language bar

Het restaurant aan het Beukenplein belooft een fijne stek te worden voor Amsterdammers en zal daarnaast ook nog eens een paar dagen per week dienst te doen als language bar. Expats kunnen op die dagen aanschuiven om de Nederlandse taal te leren en locals te leren kennen.

Prema: “Ik heb het zelf nooit vervelend gevonden om in mijn eentje uit eten te gaan, maar ik weet dat er genoeg mensen zijn die dit niet doen. Het is heerlijk om een plek te hebben waar je je thuis voelt, helemaal als je niet in je thuisland bent. PakuPaku is het type restaurant/bar waar je gezellig met je vrienden naar toe kan maar ook waar je prima alleen heen kan gaan en nieuwe mensen kan ontmoeten.”

PakuPaku opent in september 2019 zijn deuren aan het Beukenplein in Amsterdam-Oost.

Shabu-shabu

Meer leuke hotspots in Amsterdam-Oost:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.