Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 8 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Bij Rose Rouge in Rotterdam kun je heerlijk loungen met een goed glas wijn

Dat noemen wij nou humor: een hotelbar openen zonder hotel. En toch weet je precies wat ze bedoelen bij Rose Rouge in Rotterdam: een sfeervolle bar met een gelikt interieur, waar je kwalitatief goede drankjes kunt drinken. Een welkome afwisseling tussen de bruine kroegen in het Rotterdamse uitgaansleven.

Rose Rouge in Rotterdam brengt een sfeertje naar de stad

In Rotterdam-Noord misten ze nog een écht mooie bar waar je kunt loungen met een goed glas wijn, aldus eigenaressen Florence en Céline. De naam geeft in ieder geval al een beetje weg wat je hier qua sfeer kunt verwachten. Die is immers een verwijzing naar het gelijknamige nummer van de Franse band St Germain. Je weet wel: dat ultieme loungenummer.

Rose Rouge

Roze & bloemetjesbehang

Verwacht hier veel roze, fluweel en bloemetjesbehang (met rozen, uiteraard). De bar is roze, de achterwand groen en door het hoge gehalte aan planten waan je je een beetje in tropische sferen.

Maar ook dat typische hotelsfeertje komt onmiskenbaar terug. Al is het alleen maar in de namen van de cocktails: de ‘Do not disturb’ en ‘The lobby’ bijvoorbeeld. Bij binnenkomst krijg je een kamersleutel mee, die dient als tafelnummer.

Rose Rouge cocktails

Eigenwijze cocktails

Maar wat houdt dat loungen in, bij Rose Rouge? Je kunt hier een lekkere kop koffie drinken, gemaakt met de koffiebonen van Giraffe Coffee Roasters, mooie kwaliteitswijnen drinken (afkomstig van onze favoriet BALTAZAR!) én natuurlijk cocktails bestellen.

Er staan er 9 op de kaart, aangeduid van ‘sweet & floral’ tot ‘spicy’. Verwacht geen mojito’s (“Want die kun je overal al drinken”, aldus de meiden), maar eigenwijze cocktails met een eigen draai.

Zoals de ‘Tourist’: op basis van Old Simon jenever, triple sec, komkommer-soda en basilicumsiroop. Of de ‘Welness’: vlierbloesem-gin met vlierbloesem-tonic en likeur van viooltjes. De zwembadblauwe kleur maakt dat je ‘m ook met je ogen proeft. En de ‘Affair’ is dan weer een Bloody Mary, maar dan met selderij-gin in plaats van wodka. Leuk!

Rose Rouge cappuccino

Rose Rouge roomservice!

Extra leuk: doe je aan alcoholvrij, dan heeft Rose Rouge een lange lijst met toffe soda’s. Bijvoorbeeld met rozensmaak, lavendel of komkommer. Wil je er ook wat bij snaaien, dan biedt Rose Rouge ‘roomservice’: hapjes als onion rings, Pommes duchesse met truffelmayonaise of lekkere olijven.

Waar zit Rose Rouge dan?

Rose Rouge is van woensdag t/m zondag geopend vanaf 15:00 uur. Kijk online tot hoe laat je mag blijven hangen eh, loungen. Het adres? Je vindt Rose Rouge in Rotterdam aan de Benthuizerstraat 35B.

Rose Rouge menukaart
Rose Rouge hapjes
Bron: Rose Rouge

Meer lekker eten en borrelen in Rotterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.