Auke Sprangers
Auke Sprangers Restaurants 1 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

NIKO’s resto in Rotterdam: voor de burger- én filmliefhebber

De burger is weer volledig terug van weggeweest. Beleefde ‘ie enkele jaren geleden weer een opleving, erna werd het weer wat stiller rondom dit zalige broodje genot. In Rotterdam hebben ze er in ieder geval wel kaas van gegeten. Want onlangs opende in bioscoop KINO een nieuw restaurant genaamd NIKO’s resto, voor iedereen die behoefte heeft aan een burger voor, na of gewoon zonder een bioscoopbezoek.

NIKO’s resto in Rotterdam

Het idee, zo lezen we op de site van NIKO’s, is een laid back but on point burger restaurant. En daarmee wil het restaurant niet alleen de honger stillen van KINO-bezoekers, maar ook de behoefte vervullen van burgerminnend Rotterdam. En dat betekent dat Restaurant Hamburg en Ter Marsch & Co. in diezelfde stad er een geduchte concurrent bij krijgt. Al weten we: er bestaat niet zoiets als te veel burgerrestaurants van goede kwaliteit.

Burgerconcept

Het werd lastig om je maag te vullen voor of na een bioscoopbezoek bij KINO, door een gedwongen sluiting van het voorgaande restaurant van de Rotterdamse bios. Schoof je er toentertijd aan voor fine dining, het burgerconcept van NIKO’s resto mag zich nog steeds kenmerken door verfijning en kwaliteit, maar mét huiskamergevoel en gewoon een bak gezelligheid. Fun fact: chef Kick Vogel werkte voorheen bij Restaurant Hamburg dus weet in ieder geval waar ‘ie het over heeft.

Menu

Op het menu zien we de nu erg populaire smash burger terug in dubbele vorm, geserveerd op een brioche, klassiek óf met Mexicaanse invloeden. Maar ook de kipeter komt aan z’n trekken, met een Tennessee fried chicken sando of een Korean fried chicken burger. Mocht je nou niet van vlees houden, dan is er ook een vegan variant van Beyond. Helemaal geen trek in burgers? Dan stel je zelf met verschillende bijgerechten alsnog een compleet gerecht samen.

Desserts

Naast de bijgerechten als BBQ pork beans en bloemkooltempura met sumak kunnen we de desserts niet onbenoemd laten. Naast een Bourbon pecan pie en Baskische ‘burnt’ cheesecake spotten we namelijk een donut gevuld met kippenlevermousse op het menu. Reden genoeg dus om een poging te wagen!

Het adres van NIKO’s resto:

Gouvernestraat 129-133 in Rotterdam
Check de website voor meer informatie.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.