Redactie
Redactie Dineren 21 mrt 2013
Leestijd: 1 minuut

Restaurant Hamburg in Rotterdam: échte burgers gemaakt met verse en lokale ingrediënten

Rotterdam heeft er een nieuwe hotspot bij: het hippe hamburger-restaurant Hamburg aan de Witte de Withstraat. Je eet hier échte burgers, gemaakt van eerlijk vlees en verse, lokale ingrediënten. En dat proef je!

Hamburger-restaurants zijn ook in 2013 nog steeds hot, vooral tenten zoals deze waar biologische en lokale producten centraal staan. Het interieur heeft wel wat weg van een ouderwetsche slagerij met de witte tegeltjes en tekeningen van rauw (!) vlees op de muur.

Dat je bij Hamburg komt voor de hamburgers is wel duidelijk. Flinke trek? Probeer dan eens de ‘Black Angus’ van 270 (!) gram. De burgers worden geserveerd op een broodje van de lokale Marrokaanse bakker. De aardappelen, groenten en kruiden komen van de markt. Stiekem al aan het werken aan je bikini-lichaam? Er is ook een skinny-variant zonder brood mét blaadjes sla. Fijn!

Je kiest uit een rundburger, kipburger, lamsburger of garnalenburger. Er zijn ook lekkere vega opties zoals de tofuburger met sla, tomaat, venkel en sour cream en de pompoenburger met rucola, rode ui, pijnboompitjes en tzatziki. Leuk detail: het rundvlees komt van de Ana Paula Ranch uit Uruguay, hoe cool is het om te weten waar je vlees précies vandaan komt?


HAMBURG_HR_1HAMBURG_HR_3HAMBURG_HR_4

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.