Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Dineren 17 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Mr. Crab in Amsterdam: voormalig krabvisser serveert je… krab natuurlijk

Mr. Crab was ooit krabvisser op zee en maakte op zijn schip de lekkerste gerechten klaar voor zijn bemanning. Mét kakelverse producten uit de zee natuurlijk. Nu heeft hij zijn eigen restaurant in Amsterdam.

Als kapitein kwam Mr. Crab overal ter wereld en ontdekte hij het mooiste seafood. In zijn restaurant aan de Nieuwezijds Voorburgwal deelt hij zijn liefde voor pure, verse producten uit de zee, van hoge kwaliteit.

Mr. Crab
Mr. Crab

Neem je mandje mee

Tof is dat je elke dag kunt kiezen uit ‘the catch of the day’. Met een mandje aan je arm ga je langs de verse vis en vertel je de chef hoe je die bereid wilt hebben. Denk aan kreeft, inktvis, makreel, sardine, ansjovis, tonijnfilet en andere juweeltjes uit de zee.

Die maakt Mr. Crab niet alleen – zoals in veel traditionele Franse visrestaurants – op de gebruikelijke manier klaar (koken of stomen), maar ook op de grill en open vuur.

Mr. Crab

Kreeft met truffelmayo

Daarnaast staan er vaste voor-, hoofd- en nagerechten op de kaart. Start bijvoorbeeld met tempura van soft shell crab met koriander en citroenmayonaise, gegrilde halve kreeft met truffelmayonaise, oesters of een heel plateau fruits de mer.

Als hoofdgerecht zou je kunnen gaan voor de kreeftpasta met cherrytomaten en verse basilicum, gegrilde makreel met verse biologische kruiden of gegrilde hele zeebaars met antiboise.

Mr. Crab

Koninklijk maal

Natuurlijk is er ook ‘The Kings Selection’. Met de koningen van de zee, zoals krabbenpoten, kreeft thermidor, kreeft van de grill en een jumbo king gamba van de grill.

Meer zin in gebakken vis? Er is ook kibbeling, lekkerbek, calamari fritti en nog veel meer. Lekker eten met je vingers!

Mr. Crab is elke dag van de week geopend, tussen 12:00 en 23:00 uur.

Bron: Mr. Crab

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.